понеділок, 24 листопада 2014 13:22

Українці вирішать, чи вступати до НАТО, на референдумі - Порошенко

Українці вирішать, чи вступати до НАТО, на референдумі - Порошенко
tsn.ua

Президент України Петро Порошенко заявляє, що рішення про можливий вступ країни до НАТО буде прийматися на всеукраїнському референдумі.

Про це він сказав на спільній з президентом Литви Далею Грібаускайте прес-конференції в понеділок у Києві.

"Рішення про вступ або невступ до НАТО - це виключно компетенція українського народу ... Ми напрацювали критерії, за якими Україна буде відповідати вимогам НАТО. Тільки після їх досягнення український народ на референдумі зможе вирішити, вступати чи не ступати в НАТО", - сказав Порошенко.

Глава Української держави переконаний, що будь-які інші позиції щодо вступу України в Альянс на сьогоднішній день "завдають більше шкоди, ніж несуть позитиву".

Також, на думку Порошенка, Україні необхідно перейти до конкретних кроків з реформування країни.

У свою чергу в ході прес-конференції Грібаускайте зазначила, що НАТО є не тільки військовою організацією, всі її члени пройшли шлях до повної демократії і захисту прав людини, і для отримання членства Україна повинна пройти через глибокий процес реформ.

"Це стосується як вашого членства в ЄС, так і вашого членства в НАТО. Вам потрібно показати дію, виконати багато домашньої роботи всередині країни. Країна, яка буде докладати зусилля і проводити необхідні реформи, - на неї буде поширюватися можливість членства в НАТО. Ні одна країна не зможе зупинити заявку на членство і диктувати, який напрямок вам вибрати, особливо ваші сусіди ", - сказала вона.

Зараз ви читаєте новину «Українці вирішать, чи вступати до НАТО, на референдумі - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути