Ексклюзиви
вівторок, 11 жовтня 2016 16:46

Україна як сильний конкурент не потрібна Заходу - голова Аграрної партії України

Україна як сильний конкурент не потрібна Заходу - голова Аграрної партії України
Фото: Тарас Подолян

Україна як сильний конкурент не потрібна ні Заходу, ні Сходу. Це жорстка боротьба, в якій українці не переможуть, поки точно не визначаться зі стратегією розвитку.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів голова Аграрної партії України Віталій Скоцик.

"Україна другий експортер зерна у світі. Нам щороку свідомо віддають відсоток-півтора цього ринку. Чому? Нині на пшеницю найнижча ціна за 10 років – 140-146 доларів за тонну. Ті ж турки купують її в Україні. Але Туреччина - один із найбільших виробників борошномельного обладнання в світі. Продають і його, і перероблену українську пшеницю. На цьому створюють на тонні 680 доларів доданої вартості", - говорить він.

Скоцик наголосив, що Україна не має орієнтуватися тільки на експорт. Від цього вона не розбагатіє. У здоровій країні на нього відводиться не більше 25%. Варто думати як підняти купівельну спроможність населення. Створюючи робочі місця, підвищити доходи людей. Тільки так утвориться ринок в країні.

"Торік ми експортували рекордну кількість зерна - 40 мільйонів тонн. У 2013 році експортуючи менше, отримали 17,6 мільярда доларів. Позаторік - 16,4 мільярда, - веде далі глава Аграрної партії. - Минулого року, з рекордним експортом, 14,5. Цьогоріч від сили буде 11 мільярдів. Це мінус 4 мільярди за 3 роки, тому що сировинні ринки впали. Світ заробляє на доданій вартості. Ми ж почали нарощувати виробництво і продавати сировину. Це був хибний шлях".

Читайте також: Аграрна партія виборола подовження мораторію на землю – Скоцик

Повне інтерв'ю з Віталієм Скоциком читайте в журналі "Країна" за 13 жовтня 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Україна як сильний конкурент не потрібна Заходу - голова Аграрної партії України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути