субота, 30 травня 2015 10:42

Україна вчить НАТО, як боротися проти Росії у гібридній війні

Україна вчить НАТО, як боротися проти Росії у гібридній війні

Представники країн НАТО відвідують Україну для освоєння передового досвіду протистояння у гібридній війні проти Росії.

Про це заявив начальник головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних Сил Леонід Голопатюк.

"До нас приїжджають на навчання на Яворівський полігон і всі питають: навчіть нас, яким чином протистояти у гібридній війні, яку розв'язала Росія", - сказав він.

Говорячи про перспективи членства України в НАТО, він відзначив необхідність інформування населення.

"Перед тим, як приймати рішення, потрібно згадати уроки. У 2003 році я був залучений в процес інтенсифікованого діалогу, ми їздили в Брюссель, займалися човниковою дипломатією, домовлялися про приєднання до Плану з набуття членства. Що з цим сталося? Нуль. Чому? Ми повністю провалили політику інформування нашої громадськості", - зазначив він.

Генерал підкреслив, що інформування - це не агітація або пропаганда.

"Що нам НАТО запропонувало сьогодні? Знову згадати трастові фонди та консультативно-дорадчу допомогу. Ми її цінуємо, але її ще треба розкрутити, якимось чином використовувати, щоб вона була корисною. Перед тим, як приймати рішення щодо членства в НАТО, треба йти до людей, запитувати, інформувати їх... Запитайте військових, вони дадуть вам 100% відповідь, яке нам НАТО потрібне, яка організація повинна бути, яку контрибуцію в європейську структуру безпеки ми можемо зробити", - зазначив Голопатюк.

Як повідомлялось, генсек НАТО Йенс Столтенберг відзначив хорошу перспективу для співпраці Північноатлантичного альянсу з Європейським союзом у сфері протидії гібридним війнам.

Зараз ви читаєте новину «Україна вчить НАТО, як боротися проти Росії у гібридній війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути