Ексклюзиви
субота, 19 квітня 2014 09:24

Україна почала виконувати женевські домовленості - МЗС

Україна почала виконувати женевські домовленості - МЗС
Засідання в Женеві відбулося 17 квітня. Фото: visnyk.lutsk.ua

Уряд України вживає першочергові кроки з метою деескалації ситуації в східних областях України і реалізації домовленостей, що були прийняті в Женеві на чотиристоронньої зустрічі керівників зовнішньополітичних відомств України, РФ, США та ЄС.

Про це повідомляє українське МЗС.

У першу чергу, відзначають у відомстві, припинена активна фаза проведення антитерористичної операції, головним завданням якої залишається забезпечення периметра безпеки від збройних сепаратистів і вироблення заходів для уникнення жертв серед цивільного населення. Також Кабмін на позачерговому засіданні 17 квітня ухвалив розпорядження "Про організацію проведення обговорення положень змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади".

"У цьому документі, міністрам, керівникам інших центральних органів виконавчої влади, обласним, Київській міській державній адміністрації доручено організувати та забезпечити до 1 жовтня 2014 обговорення відповідних поправок до Конституції із залученням органів місцевого самоврядування, їх асоціацій, громадськості, наукових і ділових кіл", - пояснили в МЗС України.

Ще раніше, нагадують у зовнішньополітичному відомстві, а саме 1 квітня Кабмін України затвердив Концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, основною ідеєю якої є децентралізація влади в країні, суттєве розширення повноважень територіальних громад, зміна системи управління на обласному та районному рівнях.

Крім цього, уряд України підготувало проект закону про амністію учасників масових заворушень у східних областях , які розповсюджуватимуться на тих протестуючих , які здадуть зброю і звільнять захоплені адміністративні будівлі , крім тих осіб , які підозрюються у скоєнні тяжких злочинів. У МЗС зазначили, що Міністерство внутрішніх справ і Служба безпеки України продовжать реалізацію чинної активної кампанії з вилучення нелегальної зброї у населення.

"Україна закликає сторони женевських домовленостей докласти максимальних зусиль для деескалації ситуації на Сході України, де сьогодні спостерігається високий рівень загрози життю і безпеці громадян", - заявляють у МЗС.

Нагадаємо, 17 квітня у Женеві відбулася чотиристоронньої зустрічі керівників зовнішньополітичних відомств України, РФ, США та ЄС на якій було прийняте рішення щодо процесу деескалації конфлікту в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Україна почала виконувати женевські домовленості - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути