четвер, 17 квітня 2014 14:17

Україна отримала право на вступ до ЄС

Україна отримала право на вступ до ЄС
Фото: hronika.info

Україна та інші країни Східного партнерства мають європейську перспективу і можуть подати заяву про членство.

Про це йдеться в резолюції Європейського парламенту.

"(ЄП) Знову підкреслює, що угоди про асоціацію з Україною та іншими країнами Східного партнерства не є кінцевою метою у відносинах з ЄС, і зазначає, що, відповідно до статті 49 Договору про ЄС, Грузія, Молдова і Україна, як будь-яка інша європейська держава, мають європейську перспективу і можуть подавати заяви про прийом в члени Союзу за умови, що вони дотримуються принципів демократії, поваги основних свобод і прав людини, прав меншин і забезпечують верховенство права", - стверджується в резолюції, прийнятій Європейським парламентом у четвер в Страсбурзі на останньому пленарному засіданні.

Крім того, Європарламент зазначив, що побоювання Росії щодо процесу асоціації України та інших східних сусідів з ЄС "повинні бути належним чином вирішені і пояснені з тим, щоб зменшити побоювання нових геополітичних розділових ліній на європейському континенті".

"Кожна країна має повне право зробити свій політичний вибір, а відносини ЄС зі Східними партнерами спрямовані на просування процвітання і зміцнення політичної стабільності, від чого Російська Федерація також виграє", - упевнені в Європарламенті.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримала право на вступ до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути