пʼятниця, 22 травня 2015 10:43

Україна може отримати безвізовий режим наприкінці 2015 року - Грібаускайте

Україна може отримати безвізовий режим наприкінці 2015 року - Грібаускайте

Президент Литви Даля Грібаускайте сподівається на позитивне рішення Єврокомісії про безвізовий режим для України наприкінці 2015 року.

Про це вона заявила на саміті Східного партнерства у п'ятницю в Ризі, повідомля Укрінформ.

"Щодо безвізового режиму, я очікую, що наприкінці року відповідь буде позитивною", - сказала литовський лідер про перспективи надання безвізового режиму з ЄС для України і Грузії.

Нагадаємо, у листопаді Єврокомісія має оприлюднити фінальну доповідь про завершення Україною виконання плану з візової лібералізації з ЄС.

Грібаускайте також повідомила, що підсумкова декларація саміту Східного партнерства визнає європейські прагнення України, Грузії та Молдови. повідомляє "Європейська правда".

"В тексті декларації ми підтримаємо європейські прагнення тих країн, які бажають глибшої інтеграції з Європейським Союзом", - відзначила вона.

"Ми стоятимо поряд з країнами, які впроваджують реформи і бажають стати європейськими", - наголосила Грибаускайте. Водночас президент Литви зауважила, що текст фінальної декларації саміту остаточно все ще не погоджено.

Інформацію про те, що в рішенні ЄС буде міститися формула про визнання "європейських прагнень" України, підтврдило також дипломатичне джерело Європейської правди.

Водночас, саме з такого визнання розпочалася європейська інтеграція країн Центральної та Східної Європи, зокрема, Польщі - в текстах їх угод про асоціацію містилися односторонні декларації про "європейські прагнення" цих держав.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, щоукраїнській стороні вдалося покращити текст декларації за результатами саміту Східного партнерства в Ризі протягом останнього дня.

Зараз ви читаєте новину «Україна може отримати безвізовий режим наприкінці 2015 року - Грібаускайте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути