вівторок, 13 грудня 2011 12:50

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Українська влада діє за кримінальною логікою - правозахисник

Українська влада діє за кримінальною логікою - правозахисник

Проведення суду над Юлією Тимошенко в Лук'янівському СІЗО є знущанням над обвинуваченою і залякуванням громадян.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив український правозахисник, віце-ректор Українського католицького університету у Львові Мирослав Маринович.

"Таке у цивілізованому суспільстві неприпустимо. Це не тільки знущання над людиною, а й черговий акт демонстрації сили: що хочемо, те й робимо. Це також залякування інших: якщо, мовляв, ми таке робимо з Тимошенко, то робитимемо і з вами. Від цього кроку загальна картина нинішньої влади в Україні стає ще жахливішою", - зауважив він.

Коли суддя погодився на такі дії заради збереження своєї кар'єри, він втратив будь-які моральні якості, вважає правозахисник. Адже всім відомо про тяжкий стан здоров'я Тимошенко, упевнений Маринович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під судом людям Тимошенко не дозволяють виставити апаратуру

"До того ж він  юрист і добре знає, що порушує процесуальне законодавство. Бо не хоче сам мати проблеми з владою. Це нелюдський спосіб переслідування опозиціонерки. Дуже сумно, що наші чиновники не розуміють, що авторитаризм не відпустить їх, не залишить їм простору для морального існування, обов'язково заведе їх у глухий кут аморальності. Тут мала озватися омбудсмен Ніна Карпачова, але не просто зробити тихесеньку заяву, а кричати на увесь світ про порушення елементарних прав людини. Українська влада діє за типовою кримінальною логікою: я буду вигороджувати своїх, хоч вони і чинитимуть злочини, і жорстоко каратиму тих, хто чимось завинив проти мене", - наголосив Маринович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко не виключає, що лікарям Тимошенко "викручували" руки

Нагадаємо, у камері Київського слідчого ізолятора відбулося виїзне засідання Шевченківського райсуду Києва щодо повторного арешту Юлії Тимошенко. Під час засідання екс-прем'єр лежала у ліжку, їй кілька разів викликали лікаря, робили знеболювальні уколи.

Зараз ви читаєте новину «Українська влада діє за кримінальною логікою - правозахисник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути