четвер, 23 жовтня 2014 13:56

У зоні АТО зможуть проголосувати 10 тисяч військових

У зоні АТО зможуть проголосувати 10 тисяч військових
Фото: radio24.ua

На позачергових виборах до Верховної Ради України зможуть проголосувати до 10 тис. військових у зоні АТО.

Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак.

"Те, що ми встигли зробити, це включити їх в реєстр виборців. Тепер буде можливість проголосувати до 10 тис. військовослужбовцям. Інша частина особового складу такої можливості мати не буде", - сказав він на нараді за участю прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, міжнародних та українських спостерігачів в четвер в Києві.

Крім того, Полторак повідомив, що низка військовослужбовців подали судові позови "для того, щоб визнали їх право на голосування".

При цьому він зазначив, що підтримує такі дії особового складу.

У свою чергу міністр юстиції Павло Петренко зазначив, що його відомство готове надавати правову допомогу у відстоюванні прав військовослужбовців на волевиявлення на парламентських виборах в зоні АТО.

Глава Мін'юсту зазначив, що, згідно з роз'ясненнями ЦВК, можливо забезпечити голосування українських військовослужбовців за аналогією з тими особами, які перебувають на інших територіях, зокрема, з тимчасово переміщеними особами та особами, які змінили місце перебування в день голосування.

Нагадаємо, що 20 жовтня на засіданні Верховна Рада не змогла внести до порядку денного законопроекти про забезпечення належної організації виборчого процесу і про реалізацію конституційних виборчих прав учасників АТО на парламентських виборах 26 жовтня 2014.

Зараз ви читаєте новину «У зоні АТО зможуть проголосувати 10 тисяч військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути