Ексклюзиви
субота, 22 вересня 2012 11:46

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У США стурбовані планами українського уряду порушити нові справи проти Тимошенко

У США стурбовані планами українського уряду порушити нові справи проти Тимошенко
За словами Філіпа Гордона, такі судові справи проти опозиціонерів можуть стати "каменем спотикання в двосторонніх відносинах". Фото: 1in.am

Заступник Державного секретаря США Філіп Гордон заявляє про стурбованість уряду США планами Генеральної прокуратури України порушити нові справи проти екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

"Ми закликаємо уряд України припинити подальші переслідування Юлії Тимошенко та інших політичних опозиційних лідерів. У той час, як два представники колишнього уряду Тимошенко були звільнені раніше в цьому році, ми стурбовані тим, що офіс Генерального прокурора продовжує порушувати додаткові справи проти пані Тимошенко і пана Луценка", - заявив Гордон у своєму виступі в Центрі американо-українських відносин у Вашингтоні (США), передає офіційний сайт Тимошенко.

Крім того, він у черговий раз заявив про необхідність звільнення Тимошенко і екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка та відновленні їх громадянських і політичних прав у повному обсязі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захід вже зробив собі кредо на питанні звільнення Тимошенко – Волошин

"Коли я був в Україні на початку цього року, я повторював про нашу стурбованість із приводу політично мотивованого переслідування лідерів опозиції. Такі судові справи підривають демократію і демократичні цінності, призводять до ризику вкорінення самоцензури в ЗМІ і перешкоджають залученню громадянського суспільства через страх переслідування. Вони також стають каменем спотикання в наших двосторонніх відносинах, а також у прагненні України стати по-справжньому демократичним суспільством", - зазначив Гордон.

Заступник Держсекретаря США звернув увагу на той факт, що парламентські вибори в Україні припадають на час підготовки країни до головування в Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в 2013 році.

"Для того, щоб Україна могла подавати приклад і демонструвати свою прихильність принципам Гельсінкських угод із питань демократії та належному управлінню, буде важливо продемонструвати, що вибори в країні відповідають високим міжнародним стандартам", - заявив він.

"Ми з нетерпінням очікуємо спільної роботи з Україною для підтвердження того, що ОБСЄ залишається потужною силою для захисту демократії, прав людини і верховенства права в Європі та Центральній Азії", - зазначив Гордон і закликав Україну "скористатися можливістю жовтневих парламентських виборів і використовувати їх як трамплін на шляху становлення сучасної, процвітаючої, демократичної, європейської країни".

Зараз ви читаєте новину «У США стурбовані планами українського уряду порушити нові справи проти Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути