понеділок, 27 жовтня 2014 17:27

У штабі Ляшка співала Злата Огнєвич і пригощали з італійського ресторану
16

Фото: Сергій СТАРОСТЕНКО

"Пошли выпьем. Вино хорошое, вроде "Совиньен" - каже працівниця штабу Радикальної партії Олега Ляшка в сірій шубі.

"Если я бухну, то не смогу микрофон держать", - сміється неголений хлопець. В неділю опівдні в столичному Українському домі журналістам наливають біле та червоне вино. В прес-центрі на стіл розкладають бутерброди з паштетом та м'ясом. Також кекси, тістечка з полуницею і вишнею. Офіціанти кладуть тарілку з нарізаними фруктами — банани, апельсини, ківі, яблука.

О 20 год. у штаб сходяться журналісти. В цей час оголошують перші підрахунки Національного екзит-полу. На першому поверсі Українського дому журналістам поставили стільці, встановили великий екран. В залі напівтемно, холодно. Двоє чоловіків приносять обігрівачі.

"На президентских выборах у Ляшка вообще штаба не было. Снимали какуе-то квартиру", — тре руки від холоду блондинка.

Журналістам оголошують результати екзит-полу. Радикальна партія набирає 6,4 відсотків. За 10 хв. з-за сцени виходить лідер партії Олег Ляшко. В нього гарний настрій, посміхається. За руку тримає дружину Росіту. Вона у білій вишиванці. З ними з десяток людей, які балотуються по спискам до парламенту. В довгій напівпрозорій сукні співачка Злата Огнєвич. Вона балотується четвертою у списку партії. Співає гімн України.

"Наша партія розраховувала на кращий результат, аніж оголосили", — каже Ляшко. Обурюється, що на виборах не проголосувати 1 200 бійців батальйону "Айдар". До мікрофону у військовій формі підходить їх командир Сергій Мельничук:

"Влада допустила до виборів, винних у сепаратизмі. Балотуються люди, яких повинні були посадити за грати. Ганьба".

"Лайна у вас багато", - підтримує його командир спецбатальйону "Луганськ-1" Артем Вітко.

"Багато людей зневірені, що можна щось змінити. Тому вони навіть не прийшли на вибори", — додає заступник лідера партії Андрій Лозовий.
Ляшко надає слово дружині.

"Про мою дружину багато говорять, — розповідає він. — Особливо відомі гавномети, що її не існує і що це взагалі за Росіта. Бачите яка розумна? Доречі, ми разом 15-ть років. Чи скільки — 17-ть?, — дивиться на неї.

Брифінг завершується. До Олега Ляшка підходять журналісти.

"У вас якийсь фуршет-банкет буде?", — питає в нього білявка.

"Звичайно, ми ж нормальні люди", — відповідає. Запрошує всіх журналістів до зали за сценою. Спускається з дружиною Росітою. Бере бокал з коньяком. Ще з алкоголю на столах біле та червоне вино. Офіціанти накладають на тарілки качку з яблоками у вишневому соусі та смажену рибу. Ще пригощають помідорами з сиром моцарелла. Їжу для фуршету замовляли в італійському ресторані "Монтеккі й Капулетті". Журналісти усе розгрібають, штовхаються. З фуршету розходяться опівночі.

Зараз ви читаєте новину «У штабі Ляшка співала Злата Огнєвич і пригощали з італійського ресторану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути