Ексклюзиви
пʼятниця, 25 грудня 2015 12:01

У російському МЗС спростували звинувачення Саакашвілі на адресу Інала Ардзінби

У російському МЗС спростували звинувачення Саакашвілі на адресу Інала Ардзінби

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що твердження одеського губернатора Михаїла Саакашвілі про причетність головного радника управління Адміністрації Президента Росії щодо співпраці з країнами СНД, Абхазії і Південної Осетії Інала Ардзінба до розпалювання сепаратизму в Одесі "не мають нічого спільного з реальністю". Про це вона сказала сьогодні на брифінгу в МЗС Росії.

"Ми рідко звертаємо увагу на те, що говорить Саакашвілі, бо це небезпечно для здоров'я, але зараз йдеться про звинувачення, а він поки що перебуває на посаді, він високопоставлений чиновник", - зазначила Захарова.

З її слів, звинувачення Саакашвілі на адресу помічника президента Росії Владислава Суркова і головного радника профільного управління президентської адміністрації Інала Ардзінба "бездоказові, вони спираються виключно на якісь вигадки, фантазії".

Також вона згадала, що українська прокуратура заочно висунула звинувачення громадянинові Росії Іналу Ардзінба у підготовці до зміни державного кордону України, вербуванні однодумців і створенні передумов для незаконного проголошення суверенного державного утворення "Бессарабія" на території Одеської області, а також в участі в терористичній організації ДНР.

У серпні голова Одеської ОДА Саакашвілі на засіданні Кабміну заявив, що в РФ існує план "Бессарабія" з дестабілізації ситуації на півдні Одеської області, яким керує особисто Сурков. До того, в червні він заявляв, що проектом "Бессарабія" керує "ніхто інший як Інал Ардзінба, син Владислава Ардзінба. - Історичного лідера абхазьких сепаратистів, який бився проти Грузії разом із росіянами в 90-х роках. Цей покруч, інакше я ніяк не можу його назвати, сидить у Кремлі".

29 квітня в Одесі Служба безпеки України затримала групу сепаратистів, які мали намір проголосити "Бессарабію". Одеські ЗМІ повідомляли, що всі затримані проросійські активісти мають стосунок до "народної Ради Бессарабії". За інформацією СБУ, один з керівників групи визнав, що на початку квітня їздив до Москви, де був завербований представниками спецслужб РФ.

За даними ЗМІ, Інал Ардзінба - перший заступник помічника президента Росії Владислава Суркова і син Бату Ардзінба, що воював в Абхазії проти Грузії. Голова СБУ Василь Грицак в липні називав Ардзінба куратором створення "Бессарабської народної республіки" на території Одеської області. Про причетність Суркова і Ардзінба до терористичних актів в Україні заявляв раніше і екс-голова СБУ Валентин Наливайченко.

Зараз ви читаєте новину «У російському МЗС спростували звинувачення Саакашвілі на адресу Інала Ардзінби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути