середа, 23 липня 2014 16:42

У Раді зареєстрували законопроект про відновлення ядерного статусу України

У Раді зареєстрували законопроект про відновлення ядерного статусу України
Фото: transkarpatia.net

Сьогодні у парламенті зареєстрували проект постанови про заяву Верховної Ради України щодо відновлення Україною статусу ядерної держави, повідомляє ТСН.

Документ зареєстрували народні депутати від "Свободи" Олексій Фурман, Маркіян Лопачак, Олексій Кайда, Руслан Марцінків, Анатолій Вітів, Олег Осуховський та Ігор Сабій.

Сам текст проекту на офіційному сайті Верховної Ради поки відсутній.

"Ми маємо три шляхи забезпечення обороноздатности української держави. По-перше, Україна як позаблокова держава не здатна самостійно себе захистити. Тому в середньостроковій перспективі ми маємо чітко задекларувати свою інтеграцію до колективних систем безпеки, а такою системою є НАТО.

По-друге, міжнародне співтовариство не виконало своїх зобов'язань щодо Будапештського меморандуму. Тому Україна має ставити питання про відновлення ядерного потенціялу.

По-третє, необхідно негайно відновити обороноздатність держави", – заявив в парламенті заступник голови ВО "Свобода" Юрій Сиротюк.

Нагадаємо, від ядерної зброї Україна відмовилася після розпаду СРСР - фундаментальні принципи без'ядерності ("не приймати, не виробляти і не набувати ядерної зброї") було закладено в Декларації про державний суверенітет України, яка була прийнята Верховною Радою УРСР 16 липня 1990 року.

Зараз ви читаєте новину «У Раді зареєстрували законопроект про відновлення ядерного статусу України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути