понеділок, 22 грудня 2014 10:37

У Раді хочуть заборонити пропаганду комунізму та почути Гонтареву

У Раді хочуть заборонити пропаганду комунізму та почути Гонтареву
unian.net

Сьогодні, 22 грудня, заплановане засідання погоджувальної ради українського парламенту.

До слова, протягом минулого тижня у Раді зареєстрували 61 проект закону та постанов.

Серед них - президентський законопроект щодо відмови України від здійснення політики позаблоковості. Документ передбачає поглиблення співпраці з НАТО з метою набуття членства у цій організації.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк подав до парламенту законопроект про встановлення мораторію на відключення водо-, тепло-, газопостачання, електропостачання, послуг водовідведення населенню України. Документом передбачається встановлення такого мораторію на відключення для освітніх, соцальних закладів, закладів охорони здоров'я, житлово-комунальним підприємствам.

Проект постанови про заборону відключення електроенергії в регіонах України зареєстрував нардеп від УДАРу Сергій Каплін. Докуметом рекомендується Міністерству енергетики та вугільної промисловості України та НЕК "Укренерго" вжити заходів по недопущенню відключення електроенергії в регіонах України (крім аварійних) більше, ніж на дві години протягом доби.

Законопроект про заборону пропаганди комуністичної ідеології в Україні зареєстрували нардепи від "Народного фронту" Вікторія Сюмар, Олександр Турчинов та Сергій Пашинський. Документом передбачається заборона виготовлення, поширення, а також публічного використання комуністичної символіки та пропаганди комунізму в Україні.

Підвищити ставки акцизного збору на тютюнові вироби, алкогольні напої та пиво пропонують нардепи від "Самопомочі" Ганна Гопко, Тетяна Острівкова, Віктор Криваенко та нардеп від "Блоку Порошенка" Олег Мусій. У проекті змін до Податкового кодексу йдеться про збільшення специфічних ставок акцизу: на сигарети без фільтру, слабоалкогольні напої,– приблизно на 100%, на кріплені вина – в 2,4 рази, на пиво та на міцні алкогольні напої на – на 45-48%, на сигарети з фільтром – на 30%, а також збільшення адвалерних ставок на сигарети на 20%.

Звільнити від оподаткування прибутку підприємств українських книговидавців пропонує позафракційний нардеп Юрій Дерев'янко, нардеп від "Блоку Порошенка" Валерій Пацан та від "Самопомочі" Ірина Суслова. Проект змін до Податкового кодексу передбачає звільнення від оподаткування ПДВ саме виготовлення книжкової продукції, а не тільки її постачання. Документ має на меті захист вітчизняного ринку від надмірного імпорту російської книги, який за експертними оцінками становить близько 80% ринку.

Заслухати у Раді голову НБУ Валерію Гонтареву пропронує надеп від Радикальної партії Олег Ляшко, який написав відповідний проект постанови.

Проект постанови про звільнення Павла Петренка з посади міністра юстиції зареєстрував нардеп від "Опозиційного блоку" Микола Скорик. Також екс-"регіонал" зареєстрував законопроект, яким пропонується зупинити дію закону про люстрацію.

Його колега по фракції Вадим Рабінович зареєстрував законопроект щодо кримінальної відповідальності за порушення порядку реєстрації та особистого голосування народними депутатами України.

Зараз ви читаєте новину «У Раді хочуть заборонити пропаганду комунізму та почути Гонтареву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути