понеділок, 03 серпня 2015 15:32

У Раді хочуть поставити хрест на "гречці" для виборців - найцікавіші законопроекти

У Раді хочуть поставити хрест на "гречці" для виборців - найцікавіші законопроекти
unian.net

Протягом минулого тижня у Верховній Раді було зареєстровано 26 законопроектів.

Не проводити місцеві вибори на прилеглих до зони АТО територіях пропонують нардепи з Радикальної партії Олега Ляшка. Про це йдеться у проекті змін до постанови Верховної Ради "Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році".

На думку авторів проекту, проведення виборів на територіях, на яких діють Донецька та Луганська обласні військово-цивільні адміністрації, "створить загрозу для територіальної цілісності, суверенітету і національної безпеки України". "Адже такі вибори з високою вірогідністю будуть використані ворогом для спроб легалізації та узаконення в органах місцевого самоврядування незасуджених учасників сепаратистської і терористичної діяльності та бойовиків незаконних збройних формувань, підтримуваних державою-агресором", - йдеться у пояснювальні записці до документу.

Не допустити відведення українських військ  закликають президента і Міноборони депутати з "Самопомочі". Про це йдеться у проекті відповідної постанови.

"Велике занепокоєння викликають заяви про наміри утворення так званих демілітаризованих зон на території, що знаходиться під контролем органів влади України, що означало б відведення військових формувань України із районів їх постійної дислокації та створення прямої загрози національній безпеці та обороні України", - наголошують автори документу, згадуючи пропозиції щодо утворення у селі Широкино демілітаризованої зони зі спостережним пунктом за участі українських і російських військовослужбовців.

Заборонити недобросовісну агітацію на виборах пропонує позафракційний нардеп Віктор Балога.

Зміни до Закону "Про вибори народних депутатів України" передбачають заборону прихованої передвиборної агітації, а також укладення з виборцями оплатних договорів на проведення передвиборної агітації. Також пропонується заборонити надання виборцям або юридичним особам безоплатно чи на пільгових умовах матеріальних цінностей як суб'єктами виборчого процесу, так і будь-якими благодійними чи громадськими організаціями, яке супроводжується закликами голосувати чи не голосувати за партію чи кандидата.

Збільшити розмір застави для корупціонерів пропонують нардепи від "Самопомочі".

У проекті змін до Кримінального процесуального кодексу йдеться про: збільшення застави до 5-10 розмірів предмету злочину; в разі не тримання під вартою, за будь-яких обставин зобов'язувати підозрюваного здавати на зберігання до відповідних органів влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну, а також носити електронний засіб контролю.

"Законопроект розроблений експертами громадської коаліції "Реанімаційний пакет реформ"", - повідомляються у пояснювальній записці.

Створити в Україні автомобільні дороги оборонного значення пропонує Кабмін. Про це йдеться у проекті змін до Закону "Про автомобільні дороги".

Як пояснюють в уряді, дороги незалежно від їх форми власності та значення можуть бути віднесені до автомобільних доріг оборонного значення. "Віднесення автомобільної дороги до автомобільних доріг оборонного значення не є підставою для обмеження руху транспортних засобів такою автомобільною дорогою, за винятком випадків її використання в період дії воєнного стану", - йдеться в документі.

Зараз ви читаєте новину «У Раді хочуть поставити хрест на "гречці" для виборців - найцікавіші законопроекти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути