Ексклюзиви
понеділок, 20 лютого 2017 18:25

У Раді домовились три політсили

У Раді домовились три політсили
УНІАН

Фракції "Народний фронт", "Блок Петра Порошенка" та Радикальної партії Олега Ляшка підписали декларацію про прихильність принципам Революції гідності.

Документ підтримали на засіданні круглого столу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Підтверджуємо свою прихильність принципам Революції гідності та зобов'язуємося їх дотримуватися в повсякденній політичній діяльності. Заради збереження державності України ми готові об'єднатися навколо спільних цінностей і відкинути дрібні політичні суперечності", - йдеться в тексті.

У документі сказано, що політична розрізненість українських еліт у минулому призводила до втрати державності.

"Сьогодні Росія знову прагне підпорядкувати Україну і для цього вдається не лише до прямої військової інтервенції, а й до спроб розколоти Україну зсередини, дестабілізувати її політичну систему, пересварити українську еліту між собою", - нагадують підписанти.

Декларацію підписали керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, лідер Радикальної партії Олег Ляшко, представник президента у Верховній Раді Артур Герасимов (фракція "Блок Петра Порошенка"), а також екс-міністр освіти і науки Сергій Квіт, діяч українського єврейського руху, член наглядової ради Української Гельсінської спілки з прав людини Йосиф Зісельс, а також заступник голови проводу громадської організації "Вільні люди" Сергій Кузан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коаліція нараховує щонайменше 227 депутатів

Документ запропонують підписати також представникам фракції "Батьківщина" та "Самопоміч".

Коаліція "Європейська Україна" утворилася в листопаді 2014 року. За рік із неї офіційно вийшла фракція Радикальної партії, а у лютому 2016-го "Батьківщина" і "Самопоміч".

Зараз ви читаєте новину «У Раді домовились три політсили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути