вівторок, 06 жовтня 2015 14:11

У Путіна стискається площа для маневру - політолог

У Путіна стискається площа для маневру - політолог
Reuters

Президент Росії Володимир Путін змушує бойовиків перенести вибори на окупованих територіях Донбасу.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Мороз.

За словами експерта, самі лідери самопроголошених "республік" не зацікавлені у цьому.

"Але у Парижі Путін змушений був піти на поступки. Це є результатом Нью-Йоркських переговорів з Обамою. У нього теж зменшується площа для маневру. Він тисне на бойовиків, щоб вони знаходили спільну мову з українською стороною", - зазначив політолог.

Експерт вважає, що перенесення виборів на окупованих територіях на користь Україні.

"Вибори хоче перенести наша сторона. Ми у цьому абсолютно об'єктивно зацікавлені. Там впродовж останніх років Московією дуже добре поливалася земля для пропаганди проти України. Зараз ситуація показує - навіть не у Донецькій, а у ближчих областях населення готове голосувати не за проукраїнські партії із центру і заходу, а за "Опозиційний блок". Тому, чим далі ми відтягнемо і зможемо працювати з населенням нині окупованих територій, тим краще", - пояснив він.

Політолог переконаний: такі вибори треба відкласти на рік.

"Там треба взагалі відкласти вибори, посилаючись на порушення прав людини. І перенести їх  принаймні на рік. Поки військово-цивільна адміністрація завершуватиме розмінування та проводитиме гуманітарні операції. А за цей час Україна зможе співпрацювати з населенням, "перемкнувши" всі російські, пропагандиські канали", - зауважив Мороз.

На думку політолога, Кремль хоче встановити на окупованих територіях режим, "який дав би можливість одержувати фінансування з України, а з другого боку - впливати на геополітику Києва". "Тобто блокувати вступ не тільки до НАТО, але і до ЄС. І взагалі не дати можливість модернізації України, бо це фатально для Кремля", - резюмував експерт.

Зараз ви читаєте новину «У Путіна стискається площа для маневру - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути