Ексклюзиви
субота, 25 жовтня 2014 01:32

У Порошенка очікують на парламентських виборах явку до 65% виборців

У Порошенка очікують на парламентських виборах явку до 65% виборців
Руслан Князевич. Фото: file.liga.net

У президента України Петра Порошенка очікують, що на виборчі дільниці у день голосування, 26 жовтня, прийдуть до 65% виборців.

Такий прогноз в ефірі телеканалу "Україна" озвучив представник глави держави у Верховній Раді Руслан Князевич.

"Як показує соціологія, і як зазвичай відбувається, на виборах кандидатів до парламенту очікують середню явку, як і на всіх попередніх виборах, в діапазоні між 60% та 65%", – уточнив Князевич.

За його словами, виборча явка залежить від того, як її збалансують виборці з інших регіонів, які мають можливість проголосувати.

"Президентські вибори чітко зафіксували, що, зважаючи на те, що в певних регіонах насправді не змогли проголосувати наші виборці, то в інших регіонах відповідальність виборців і їхня політична свідомість дали змогу збалансувати процент явки по всій Україні", – наголосив представник глави держави.

Нагадаємо, раніше в Інституті української політики зазначили, що, враховуючи дані опитувань населення, а також попередню практику голосування на парламентських виборах, явка виборців складе близько 60%. Слід очікувати, що найбільш активними будуть виборці західних областей, а найменш активно голосуватимуть жителі півдня і Києва. Швидше за все, низькою буде електоральна активність на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «У Порошенка очікують на парламентських виборах явку до 65% виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути