Ексклюзиви
субота, 02 серпня 2014 08:30

У перенесенні виборів на 12 жовтня зацікавлені провладні олігархи — експерт

У перенесенні виборів на 12 жовтня зацікавлені провладні олігархи — експерт
Фото: orbita.dn.ua

 

У скороченні виборчої кампанії зацікавлена в першу чергу влада. Про це Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран, коментуючи можливе перенесення дострокових виборів Верховної Ради з 26-го на 12-те жовтня.

"Лунатиме низка бонусів. Перший - це економія грошей з держбюджету. Це буде офіційне пояснення. Але неофіційне полягає в тому, що олігархи, які зараз при владі і контролюють ключові мас медіа, не хочуть допускати у владу нові політичні сили. В умовах скороченої виборчої кампанії такі політсили, як Воля, Демальянс, тощо, фактично не встигають показати себе як альтернативу. А провладні сили переконані, що сформують свою більшість і зацементують її в парламенті", - переконаний експерт.

Він заперечив думку про те, що вибори хочуть пришвидшити аби уникнути наслідків соціальної напруги, яка може виникнути в період опалювального сезону.

"Опалювальний сезон розпочинається 1 листопада. Може стартувати раніше лише за умови, якщо буде дуже холодна осінь. А виборча компанія триватиме (якщо брати нескорочену — ред) до 26 жовтня. Більш того, зараз по всій Україні включений режим економії газу, то на опалювальний сезон його точно вистачить", - переконаний експерт.

Зараз ви читаєте новину «У перенесенні виборів на 12 жовтня зацікавлені провладні олігархи — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути