Ексклюзиви
пʼятниця, 20 липня 2012 16:22

У нашій країні за виконання будь-якого закону треба боротися - нардеп

У нашій країні за виконання будь-якого закону треба боротися - нардеп
Віктор Уколов пообіцяв допомагати журналістам отримувати інформацію від апарату ВР. Фото: tyzhden.ua

Апарат Верховної Ради відмовляється надавати інформацію про помічників народних депутатів. Там пояснюють, що ці дані конфіденційні.

Про це повідомили журналісти "Української правди", наголосивши, що це суперечить закону "Про доступ до публічної інформації", який забороняє засекречувати інформацію "про розпорядження бюджетними коштами, у тому числі – прізвища, імена, по-батькові фізичних осіб, які отримали ці кошти".

Такі дії апарату Верховної Ради є прямим порушенням закону "Про доступ до публічної інформації", прокоментував цю ситуацію Gazeta.ua народний депутат, член комітету з питань свободи слова та інформації Віктор Уколов.

"Це пряме порушення закону Про доступ до інформація. Апарат Верховної Ради не має права відмовляти у наданні цієї інформації. Бо не може інформація про витрачення бюджету та про публічних осіб бути конфіденційною. Це не приватна контора, це Верховна Рада України, яка фінансується державним бюджетом України. Тому інформація про кількість помічників та те, скільки їм платять, має бути абсолютно прозоро звітньою", - запевнив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів похвалились поширенням свободи слова

Говорячи про те, чому останнім часом подібні випадки недотримання закону органами влади стають все частішими, Уколов зазначив: "Закон виконується, але виконується не повністю. Але в нашій країні ми вже звикли, що для виконання будь-якого закону, за цей закон треба боротися".

"Поки я ще є народним депутатом, давайте спробуємо відправити запит на керівника Верховної Ради. Якщо потрібна допомога, і комітет і я як народний депутат можемо це зробити. Запит комітету і запит народного депутата абсолютно рівнозначні", - запропонував парламентар.

Зараз ви читаєте новину «У нашій країні за виконання будь-якого закону треба боротися - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути