Ексклюзиви
вівторок, 01 грудня 2015 15:26

У "Народному фронті" відмову Мартиненка від мандату назвали кроком відповідального політика

У "Народному фронті" відмову Мартиненка від мандату назвали кроком відповідального політика

Фракція "Народний фронт" у Верховній Раді розцінює заяву Миколи Мартиненка про складання депутатських повноважень як відповідальний крок українського політика, спрямований проти спроб очорнити уряд і дестабілізувати ситуацію в Україні.

"Відмова нашого колеги від депутатського імунітету підкреслює його впевненість у своїй правоті, безпідставність і безглуздість обвинувачень, висунутих проти нього в результаті спланованої інформаційної кампанії", - йдеться в заяві фракції.

"Проти Миколи Мартиненка немає жодних офіційних підозр чи звинувачень з боку правоохоронних органів ні в Україні, ні за її межами.

Проте кампанія інформаційного кілерства протягом останніх тижнів почала нагадувати діяльність сумнозвісних сталінських трійок. Без судових рішень, без висунення офіційних підозр, без будь-яких інших підстав, окрім популістичних заяв на ток-шоу та в парламенті, нашому колезі спробували вже винести політичний вирок. Самозвані "члени трибуналу" грубо розтоптали таке основоположне поняття права як презумпція невинуватості.

Наш колега сам заявив про готовність скласти депутатську недоторканність, продемонструвавши свою відкритість будь-яким розслідуванням і готовність довести свою невинуватість. Це сильний крок відповідального політика, який відверто каже, що не ховатиметься і не боїться слідства, бо упевнений, що дотримувався закону", - заявляють у "Народному фронті".

Фракція "Народного фронту" підтримає рішення Миколи Мартиненка в сесійній залі.

"Ми високо цінуємо його діяльність на посаді голови комітету з питань ПЕК, яка обмежувала апетити Росії і російських олігархів в Україні. Починаючи від рішень щодо повного виведення України з російської енергетичної залежності, закінчуючи розірванням угоди з Росією про участь у добудові енергоблоків на двох атомних станціях в Україні.

Фракція "Народного фронту" звертається до українського суспільства із закликом розрізняти політиканство і реальну роботу. Коли уряд відновив обороноздатність країни і агресія Росії захлинулася, нас попереджали, що Кремль робитиме ставку на дестабілізацію ситуації всередині України.

Якщо хтось шукав прояви цих планів Росії, то інформаційні диверсії проти коаліції за гроші деяких російських олігархів, які хочуть заробляти на українській енергетиці, є їхнім яскравим прикладом", - наголошується в заяві фракції "Народний фронт".

Зараз ви читаєте новину «У "Народному фронті" відмову Мартиненка від мандату назвали кроком відповідального політика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути