середа, 27 серпня 2014 18:25

У Мінську домовилися про звільнення всіх полонених - Перебийніс

У Мінську домовилися про звільнення всіх полонених - Перебийніс
Євген Перебийніс Фото: kvedomosti.com

Вчора у Мінську під час зустрічі були укладені домовленості про досягнення найближчим часом реального прогресу у звільненні всіх заручників, а також з активізації консультацій про закриття ділянок кордону, які контролюються незаконними збройними формуваннями. Про це заявив у середу на брифінгу речник МЗС України Євген Перебийніс, передає "Укрінформ".

"Основними результатами Мінської зустрічі стали домовленості про досягнення уже ближчим часом реального прогресу у звільненні всіх заручників, активізацію консультацій з метою закриття контрольованих незаконними збройними формуваннями ділянок українсько-російського кордону", - сказав Перебийніс.

За його словами, відповідні контакти між прикордонними службами Росії та України та генштабами країн мають бути встановлені негайно.

Як зазначив речник МЗС, учасники зустрічі у Мінську в цілому також підтримали логіку мирного плану президента України Петра Порошенка, і це "попри неготовність Росії визнати свою відповідальність за те, що відбувається сьогодні на Донбасі, дає підстави для обережного оптимізму" з точки зору подальшої імплементації плану президента.

"Незважаючи на непростий характер переговорів, їх результати ми оцінюємо як перший, але надзвичайно важливий крок до віднайдення точок дотику з цілої низки питань", - підсумував Перебийніс.

Речник МЗС також зазначив, що ключовою позицією України на переговорах у Мінську було досягнення миру на Донбасі.

"Не може бути більш важливого завдання тоді, коли гинуть наші військовослужбовці і мирні громадяни, коли терористами знищуються інфраструктура українських міст і сіл, коли десятки невинних людей незаконно утримуються в заручниках", - підкреслив Перебийніс.

Нагадаємо, вчора, 27 серпня, у Мінську відбулася зустріч між главами держав Митного союзу, України та представниками ЄС. Також у вівторок пізно ввечері відбулася зустріч Петра Порошенка з Володимиром Путіним віч-на-віч.

Зараз ви читаєте новину «У Мінську домовилися про звільнення всіх полонених - Перебийніс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути