пʼятниця, 29 серпня 2014 20:28

У Медведчука вважають, що вибори не зроблять народ єдиним джерелом влади

У Медведчука вважають, що вибори не зроблять народ єдиним джерелом влади
Фото: korrespondent.net

В виконкомі Громадського руху "Український вибір" вважають почалася виборчу кампанію фарсом, який нічого не вирішить і не змінить.

"25 серпня Президент України оголосив про розпуск Верховної Ради і призначив дату дострокових парламентських виборів. Громадянам України належить взяти участь у фарсі під назвою "виборча кампанія" - у виборах, які нічого не вирішують і нічого не змінять. Популістські заклики провести перевибори у Верховну Раду нібито з метою "перезавантаження" влади, боротьби з корупцією та люстрації кадрів - цинічні і лицемірні по своїй суті", - йдеться в заяві виконкому, опублікованому на сайті "Українського вибору".

У Медведчука заявили, що за півроку діяльності нової влади народ побачив, як корупційні схеми працюють на тих, хто ще недавно з трибун Майдану обіцяв викорінити хабарництво і політичне лобіювання на всіх рівнях.

"Народ побачив, як діє новий уряд. Воно здає національні інтереси України і продає країну міжнародних лихварів. Приймаючи антинародні, антисоціальні рішення, влада поставила українських громадян на межу виживання. Девальвирующая гривня, галопуюча інфляція, економічний колапс - ось результат піврічної діяльності "уряду камікадзе", - йдеться в повідомленні.

В "Українському виборі" вважають, що Київ панічно боїться надати владу територіальним громадам і не готовий слухати і чути регіони. "Очевидно, що для проведення демократичних, прозорих, чесних виборів необхідно відновити мир на Донбасі і забезпечити свободу волевиявлення виборців. Але влада поспішає провести перевибори у Верховну Раду навіть під час дії режиму вогню, абсолютно не думаючи про те, що новий склад парламенту не буде виражати інтереси всього Українського народу", - заявили у Медведчука.

"Український вибір" звинуватив чиновників і політиків у тому, що вони, як і в часи режиму Януковича, діють в інтересах олігархів і великого капіталу, а не простих українців. "Де новий закон про вибори? Де обіцяні провладними партіями відкриті списки? Чому влада боїться імперативного мандата - єдиного реального заслону від корупції? Ці вибори змінять тільки порядок доступу до годівниці, але не змінять систему, не зроблять народ єдиним джерелом влади, як це гарантовано статтею 5 Конституції України", - впевнені у Медведчука.

Зараз ви читаєте новину «У Медведчука вважають, що вибори не зроблять народ єдиним джерелом влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути