Ексклюзиви
вівторок, 14 січня 2014 15:50

У Львові комуніст програв суд щодо грошових виплат ветеранам УПА

У Львові комуніст програв суд щодо грошових виплат ветеранам УПА

Львівський комуніст, керівник Антифашистського комітету Львівщини, Олександр Калинюк 14 січня програв суд Львівській міській раді.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua

Він позивався через те, що у березні 2013 року рішенням міської ради львівським ветеранам УПА та воякам СС "Галичина" призначили щомісячну виплату у сумі 1000 грн. До березня 2013-го вона становила 500 грн.

"Згідно Конституції, усі громадяни України, незалежно від расової, релігійної приналежності і так далі, мають однакові права. А ця виплата є дискримінацією щодо ветеранів Великої Вітчизняної війни. Я не хочу позбавити нікого доплат. Я вимагаю однакового ставлення і до нас. За якою статтею Конституції, яким законом ветеранам УПА виплачують допомогу, а ветеранів війни її позбавляють? Це політичне рішення "свободівців" у міській раді".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: " Навіть у громадських туалетах є інформація про захід"

У Львові налічується 364 ветеранів УПА. Гроші їм платять із міської казни. Позов розглядали у Галицькому районному суді міста Львова.

"Сумно, що держава до сьогодні, на 23-му році незалежності, не взяла на себе зобов'язання по соціальному захисту людей, які ціною власного життя і скалічених доль здобували незалежну Україну. Тому ми самотужки хочемо поправити цю помилку хоча-би на території міста Львова", – каже начальник управління соцзахисту Львівської міської ради Наталя Федорович. "Сумно, що деякі політичні сили ставлять під сумнів вклад громадян, які стояли до останнього проти антиукраїнських режимів і ставили вище власних амбіцій втілення "української ідеї" — додає вона.

Калинюк рішення про незадоволення позову буде оскаржувати в апеляційному суді.

Зараз ви читаєте новину «У Львові комуніст програв суд щодо грошових виплат ветеранам УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути