понеділок, 16 березня 2015 13:31

У Литві хочуть більшого тиску на Росію через зізнання Путіна щодо Криму

У Литві хочуть більшого тиску на Росію через зізнання Путіна щодо Криму
Фото: 24tv.ua

Публічне зізнання президента Росії Володимира Путіна про цілеспрямоване захоплення Криму не може залишатися поза увагою.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус перед початком засідання Ради ЄС із закордонних справ у понеділок у Брюсселі.

"Необхідно продовжувати здійснювати тиск. Особливо, я би додав, після оприлюднення публічних зізнань, що Крим було захоплено за наказом російського лідера. Така заява не може бути залишена без уваги", - заявив глава МЗС Литви про демонстрацію російським телебаченням фільму "Крим. Повернення додому".

Він також відзначив, що проросійські бойовики не виконують мінські домовленості, продовжують обстріли та не забезпечують контроль над виведенням важких озброєнь.

"Є багато свідчень, що вони лише перегруповуються, змінюють позиції. Це не дуже добрі новини", - сказав литовський політик.

Нагадаємо, що 15 березня телеканал "Росія 1" показав фільм про те, як президент РФ Володимир Путін у лютому 2014 року ухвалив рішення про "проведення спеціальної операції із повернення Криму до складу Росії". Цим російський лідер фактично відкрито зізнався у скоєнні злочину, спрямованого проти суверенітету і територіальної цілісності незалежної держави та початку військової агресії проти України.

Зараз ви читаєте новину «У Литві хочуть більшого тиску на Росію через зізнання Путіна щодо Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути