пʼятниця, 29 квітня 2016 08:45

У Клімкіна чекають представників ЛНР і ДНР у парламенті

У Клімкіна чекають представників ЛНР і ДНР у парламенті
Фото: thestar.com

Діалог України з бойовиками відновиться лише після проведення виборів на окупованих територіях Донбасу. Тоді у Верховній Раді можуть з'явитися представники терористичних ДНР і ЛНР.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Вадим Пристайко в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Єдина можливість для Києва, щоб вести переговори, - це мати легальних представників цих регіонів. Ми вимагаємо, щоб ці люди були обрані законно. Нам треба провести вибори. Ми готові зараз розробити закон, з огляду на відмінності, які існують в законах і в проведенні виборів на території всієї України і в цих частинах. Ми готові узгодити його і згідно з цим законом терміново розпочати вибори, щоб отримати, бажано, цього літа, вже легітимних представників Луганська і Донецька. Щоб вести з ними переговори про подальше вирішенні питань безпеки, економіки", - сказав він.

За його словами, після виборів в українській політиці можуть з'явитися терористи і сепаратисти.

"Боюся, нам доведеться з цим жити і враховувати всі інтереси, які є на великій території України, щоб держава могла жити далі, ми повинні знайти консенсус. Якщо в результаті виборів, відкритих і чесних, ці люди прийдуть до влади, нам треба буде шукати шляхи взаємодії з ними. І в парламенті, і в місцевих структурах. На жаль, це єдиний шлях для мирного врегулювання", - зазначив дипломат.

Нагадаємо, напередодні відбулося засідання Радбезу ООН щодо України. Воно завершилося безрезультатно через проект заяви, запропонований постпредом РФ в ООН Віталієм Чуркіним.

Зараз ви читаєте новину «У Клімкіна чекають представників ЛНР і ДНР у парламенті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути