понеділок, 27 квітня 2015 08:24

У Києві стартує саміт Україна-ЄС

У Києві стартує саміт Україна-ЄС

У понеділок, 27 квітня, у Києві відбудеться саміт Україна-ЄС.

На саміті у Києві європейські посадовці, ймовірно, висловлять свою позицію щодо прохання президента Петра Порошенка про відрядження до України міжнародної миротворчої групи.

Неназваний чиновник ЄС сказав агентству "France Press", що Брюссель отримав таке прохання від Києва, - пише "Радіо Свобода"

"Ми вивчаємо ці пропозиції в деталях", – сказав посадовець, додавши, що ЄС наразі не бачить "жодних підстав", щоб замінити місію спостерігачів від ОБСЄ на якусь іншу.

Представник ЄС також розповів, що саміт у Києві буде зосереджений на реформуванні української економіки. За його словами, делегація ЄС вимагатиме від України конституційних змін, головним чином – для законодавчого визначення статусу регіонів Донбасу, контрольованих проросійськими сепаратистами.

Саміт Україна-ЄС стане першим таким заходом після повалення режиму Віктора Януковича, а також після того, як 16 вересня Верховна Рада України і Європейський парламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію Україна-ЄС.

Зараз ви читаєте новину «У Києві стартує саміт Україна-ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути