Ексклюзиви
середа, 01 квітня 2015 19:55

У Каневі попрощалися із депутатом Черкаської облради, який був серед кіборгів Донецького аеропорту
3

З початку Майдану та під час війни з Росією загинуло вже 30 членів ВО "Свобода".

Про це, вступаючи в Каневі на мітингу пам'яті загиблого в Донецькому аеропорті бійця Анатолія Чупилки, заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

Анатолій Чупилка, один з "кіборгів", які захищали стратегічний аеропорт, з 20 січня вважався зниклим безвісті. Його побратими сподівались, що він живий та перебуває у полоні. Але 31 березня тіло Чупилки було опізнано серед загиблих в аеропорту військових.

"Дуже боляче ховати своїх побратимів. Це жахлива статистика – вже 30-й "свободівець" пішов з життя [під час подій останнього року]. Анатолій не ховався за депутатським мандатом – а сам пішов на війну й був на передовій. Сьогодні його ховаємо і оці слова, що Господь забирає кращих – вони правдиві. Так бути не може, ми повинні просити Господа, щоб настав мир, але мир може настати тільки з перемогою над ворогом і агресором, над знищенням корупції, яка панує в державі, над зубожінням народу", – заявив Тягнибок, згадуючи Анатолія Чупилку.

Чупилка був депутатом Черкаської обласної ради від "Свободи", під час Революції гідності очолював Черкаську сотню, яка розміщувалася в Київраді.

Із початком бойових дій в Донбасі Чупилка направився туди добровольцем, згодом був мобілізований у Збройні сили України. Був заступником командира 2 взводу 90 аеромобільного батальйону 95 аеромобільної бригади.

На проміжних виборах до Черкаської обласної ради 31 серпня минулого року канівці обрали своїм представником Чупилку – який на той час вже кілька місяців перебував на фронті.

Нагадаємо, сьогодні службу у зоні конфлікту на сході України несуть більше 700 націоналістів, які складають комбатантське об'єднання "Легіон Свободи". Бійці обороняють стратегічно важливі пункти на кордоні із окупованими територіями, в тому числі, село Піски.

Зараз ви читаєте новину «У Каневі попрощалися із депутатом Черкаської облради, який був серед кіборгів Донецького аеропорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути