четвер, 07 березня 2013 03:45

У Донецьку почали судити незговірливого чорнобильського опозиціонера

У Донецьку почали судити незговірливого чорнобильського опозиціонера
Фото і відео: Тетяна Заровна

6 березня в Пролетарському райсуді Донецька почалося слухання кримінальної справи за звинуваченням у "п'яному хуліганстві" чорнобильського лідера і екс-кандидата в народні депутати Володимира Деркача.

Місцеві лідери Об'єднаної опозиції переконані, що справа має політичний підтекст і називають її проявом репресій. Деркач відомий своєю безкомпромісністю - він був останнім, хто покинув наметове містечко голодувальникіа чорнобильців у грудні 2011 року. На минулих виборах, будучи безпартійним і не маючи значних фінансів, намагався конкурувати з владою в одному з найбільш кримінальних донецьких округів. Сам підсудний вважає, що мета переслідування - раз і назавжди відбити у нього охоту "йти в політику".

- Після голодування біля Пенсійного фонду намагалися представити мене липовим чорнобильцем. Після того як ми почали безстрокову акцію "ЄВРО 2012 - бенкет під час чуми" я перетворився на п'яного хулігана, - говорить підсудний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ця влада з будь-кого зробить верблюда" - кандидат чорнобилець про наслідки виборів "по-донецьки"

На перше засідання прийшли підтримати обвинуваченого кандидати мажоритарники від Об'єднаної опозиції, чорнобильці та шахтарі. Але не з'явився потерпілий - молодий чоловік, який стверджує, що незнайомий йому 61-річний пенсіонер раптово накинувся на нього 26 липня 2012 біля свого будинку і мовчки побив. Як пояснює поведінку опозиціонера слідство - "з мотивів явної неповаги до суспільства". Чорнобилець вдарив студента двічі, але, як вважає слідство, від цих ударів юнак знепритомнів. За висновком експертизи - отримав легкі тілесні ушкодження: струс мозку, крововиливи, удари. За ч. 1 ст. 296 КК України - "Хуліганство з особливою зухвалістю" опозиціонеру загрожує штраф від 500 до 1000 не оподатковуваних мінімумів, арешт до 6 місяців або до 5 років обмеження волі.

- Мого підзахисного не було в той момент в тому місці, де сталося хуліганство, - говорить адвокат Юрій Кравчук, - зате на наступний день після події міліціонери вже ходили по сусідах з фотографією Володимира Григоровича. Потерпілий його ще тільки через 1,5 місяці упізнав, а у правоохоронців він з першої хвилини був головний підозрюваний. Є підстави вважати, що справа була сфабрикована, ми будемо вимагати виправдання.

/media/video/486094/1_486094.mp4

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку почали судити незговірливого чорнобильського опозиціонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути