Ексклюзиви
пʼятниця, 06 вересня 2013 22:28

У Донбасі секретаря РНБО Клюєва вітали п'ятикласники з прапорами ПР
38

Фото: Фото: Тетяна Заровна

У Донецькій області 6 вересня почалося пишне святкування 70- річчя визволення Донбасу від фашистських загарбників. В урочистому мітингу біля меморіального комплексу "Саур - Могила " сьогодні взяв участь секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Клюєв. Його тепло зустрічали ветерани Другої світової, керівники Донецької області, а так само макіївський нардеп -  "регіонал " Віталій Омельченко.

Національних прапорів практично не спостерігалося. Була деяка кількість прапорів КПУ. Зате від символіки партії влади просто рябіло в очах.



П'ятикласниця з міста Кіровське (Донецької області) розповіла кореспонденту Gazeta.ua, що прапор Партії регіонів їй наказала взяти вчителька. Педагоги розставили дітей уздовж маршруту руху високопоставлених осіб і зобов'язали махати прапорцями. Їх, а так само значки, пілотки і друковану продукцію Партії регіонів роздавали всім охочим в партійних наметах. Міліціонерів, що охороняють порядок теж забезпечили агітаційною продукцією - в руках у правоохоронців були парасольки з логотипом ПР.

У робочий день на "Савур- Могилу" прибули десятки автобусів з держслужбовцями. До 7 ранку звезли учнів 5 - 11 класів з навколишніх міст. Школярі повідомили, що їх на весь день звільнили від занять. Вчителі скаржилися, що у вітряну і холодну погоду (температура повітря +10 ) дітям довелося чекати прибуття ВІП -персон більше 3 годин.

Андрій Клюєв і супроводжуючі його особи поклали квіти до меморіалу, взяли участь у молебні, а потім - в урочистому марші піднялися до вершини легендарного кургану .

У Вічного вогню відбувся невеликий мітинг. Він почався зі слів: "Говорить Москва" - з гучномовців пролунала військове зведення про звільнення обласного центру Донбасу міста Сталіно.

Андрій Клюєв передав короткий привіт присутнім від Віктора Януковича. Промову Президента він прочитав з папірця. У ній йшлося: "Шановні ветерани Великої Вітчізняної Війни, честь и слава учасникам тих запеклих боїв  та всім жителям Донбасу, хто своєю працею наближав Перемогу!".

- Шановні земляки, ми маємо пам'ятати про ту неймовірно страшну ціну, яку заплатив наш народ за право бути вільним. Ми завжди будемо пишатися подвигами героїв, які віддали життя за Батьківщину. Уряд виконує доручення Президента України щодо політики посилення соціального захисту ветеранів, - додав від себе Андрій Клюєв.

Секретар РНБО так само підкреслив особливі заслуги жителів Донбасу у відновленні післявоєнної економіки колишнього Радянського союзу.

Глава ОДА Андрій Шишацький зі свого боку зазначи, що турбота про ветеранів - один з головних напрямків роботи влади.

Офіційна частина свята зайняла 40 хвилин. Після чого прес -служба облдержадміністрації заявила, що Андрій Клюєв не має часу для спілкування з журналістами (яке було заявлено ), так як не встигає на інші заходи своєї робочої поїздки. Про іншу програму перебування голови РНБО в Донецькій області нічого не повідомлялося.

Після відбуття ВІП-персон біля підніжжя "Савур-Могили" розгорнулися народні гуляння - з виступом місцевих артистів, шашликами, випивкою і польовою кухнею .

За оцінками Донецької облдержадміністрації близько 10 тисяч жителів Донеччини, а так само гості з сусідніх регіонів Росії побували 6 вересня поблизу міста Сніжне, де знаходиться меморіальний комплекс .

Завтра основна частина урочистостей пройде в Донецьку. Обіцяють ,що за масштабами вони перевершать традиційне 9 травня. Вранці інвалідам війни будуть вручені автомобілі "ЗАЗ Sens ". Днем стартує акція "Поїзд Перемоги". Це буде перша спроба реконструювати події воєнних років. Центром стануть платформи залізничних вокзалів, де колись зустрічали переможців. Відреставрований музейний паровоз ЕР 775-07, вагонні теплушки, залізничні платформи з військовою технікою увійдуть до складу поїзда, який проїде по містах Донецької області. У спеціальному вагоні займуть місця ветерани, яких на шляху зустрічатимуть жителі Донбасу. На перонах чергуватимуть військові патрулі , запрацює фронтовий медпункт , зазвучать пісні тих років , будуть відтворені інші елементи військових станцій. Завершиться святкування 9 вересня.

Зараз ви читаєте новину «У Донбасі секретаря РНБО Клюєва вітали п'ятикласники з прапорами ПР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути