Ексклюзиви
вівторок, 09 грудня 2014 12:21

У "Блоці Порошенка" хочуть заводити кримінал на "непокірних"
1

Депутат від "Блоку Порошенка" Ірина Фріз зареєструвала вчора проект закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за заклик до непокори.

Як зазначено в пояснювальній записці до законопроекту, його розроблено задля ефективної боротьби із веденням "гібридної війни проти України, попередження інформаційного та психологічного впливу на працівників правоохоронних органів, військовослужбовців Державної прикордонної служби, Збройних сил України, Національної гвардії України, СБУ з метою вчинення ними непокори законним наказам начальника".

Як приклад із іноземної практики Фріз наводить заклики до мусульман, котрі входять до складу сил безпеки Афганістану чи Іраку, не виконувати урядових наказів та переходити на бік терористичних організацій.

Депутат пропонує доповнити Кримінальний кодекс України статтею 402-1 про заклик до непокори, тобто "заклик до відкритої відмови" працівників правоохоронних органів виконати законний наказ начальника. Стаття передбачатиме відповідальність у вигляді позбавлення волі терміном до 3 років.

Нагадаємо: "закони про диктатуру", або ж "закони 16 січня", які передбачали відповідальність за рух у колонах із більш як п'яти автомобілів без узгодження з міліцією, обмеження ЗМІ, арешт за порушення організації мітингу, за участь у мітингах чи зборах у шоломах і масках, ув'язнення за неповагу до суду та низку інших, викликали масові протести, після чого 28 січня 2014 року Верховна Рада більшістю 361 голос скасувала значну частину законів 16 січня.

Зараз ви читаєте новину «У "Блоці Порошенка" хочуть заводити кримінал на "непокірних"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути