Ексклюзиви
пʼятниця, 20 грудня 2013 20:11

У Білорусі активіст заарештований за підтримку Євромайдану

У Білорусі суд заарештував активіста за підтримку Евромайдана. Білоруського опозиційного активіста Максима Вінярського засудили до 15 діб ув'язнення.

Вінярського затримали у четвер, 19 грудня, в Мінську під час запалювання свічок у пам'ять про річницю жорстокого розгону демонстрації опозиції за чесні вибори.

Сестра білоруського активіста повідомила, що її брата звинуватили в пікетуванні посольства України в Мінську 30 листопада в знак підтримки прихильників євроінтеграції в Україні. Вінярський провів кілька днів у Києві на Евромайдане.

18 грудня 2013 року адміністрація Бреста відмовилася погодити хода на підтримку київського Евромайдана. У мерії Бреста мотивували свою відмову тим, що проведення ходи неприпустимо на відстані менше 50 метрів від будівель судів та органів влади. В ОГП визнали таке рішення "безпідставним", зазначивши, що раніше міське керівництво вирішило провести акцію, приурочену до свята Першого травня, по тому ж маршруту, пише ЛІГАБізнесІнформ.

"Ми вважаємо заборону проведення акції надуманими, оскільки в цьому році в Бресті за таким же маршрутом представники демократичних сил провели санкціонований владою першотравневу демонстрацію. У ній взяли участь понад 100 осіб. На нашу думку, заборона ходи в підтримку Евромайдана можна розцінювати як вираження позиції місцевої вертикалі до подій в Україні", - зазначили в опозиційній партії.
Зараз ви читаєте новину «У Білорусі активіст заарештований за підтримку Євромайдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути