Ексклюзиви
вівторок, 22 квітня 2014 10:42

У Бердянську Леніна замалювали червоною фарбою
3

Фото: Цензор

Бердянські активістирозмалювали пам'ятник Леніну в своєму місті.

На постаменті з'явилися написи "Кат" і "Росія - тюрма народів", руки вождя пофарбували в червоний колір, який символізує кров.

За словами захисників міста, таким чином бердянці хочуть попередити російських "туристів" , що слов'янський сценарій в Бердянську втілити не вдасться. Хоча місцеві жителі стурбовані тим, що напередодні ввечері, 21 квітня, в місто зі сходу в'їхало кілька незрозумілих автобусів. Частина з них пізніше виїхала з міста імовірно в бік Одеси .

На допомогу Самообороні Бердянська, яка налічує близько 500 осіб, приїхали представники Самооборони Запоріжжя, Дніпропетровська, а також невелика кількість киян. Міліція співпрацює з активістами з метою не допустити провокацій і захоплення адмінбудівель у місті.

"Жителі міста хочуть залишатися у складі України, просто працювати і ростити дітей, - говорить активіст, який побажав не називати свого прізвища. - Бердянськ - місто патріотів".

За попередньою інформацією, у вівторок, 22 квітня, о 12.00 у Бердянську відбудеться мітинг сепаратистів. Представники Самооборони та міліції працюють над тим, щоб забезпечити безпеку жителям міста і не допустити масових заворушень.

Зараз ви читаєте новину «У Бердянську Леніна замалювали червоною фарбою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути