вівторок, 23 грудня 2014 16:54

У 2015 році Росія піде наступом на Україну - Bloоmberg

У 2015 році Росія піде наступом на Україну - Bloоmberg
bloomberg.com

В 2015 році Росія продовжить підтримувати війну на Сході України і розв'яже ще два збройні конфлікти у світі.

Про це пише агенція Bloomberg в своєму "Песимістичному прогнозі", опираючись на думки опитаних експертів.

Таким чином, видання прогнозує, що проросійські терористи за підтримки Збройних сил Росії можуть піти в наступ в Україні, намагаючись захопити нові території. Зокрема, російсько-терористичні сили можуть спробувати захопити частину південного узбережжя України, щоб прокласти шлях з Росії в Крим суходолом. Крім того, Кремль може розв'язати нову війну - в Балтії.

"Володимир Путін спробує підірвати стабільність членів НАТО, спровокувавши проблеми з російськими меншинами в Естонії і Латвії, а також з російським анклавом Калінінградом, який розташований між Польщею і Литвою. Останні провокації в повітряному просторі демонструють бажання Росії перевірити можливості НАТО", - йдеться у прогнозі.

Крім того, Росія може почати війну проти США, Канади і Данії за багату на нафту і газ Арктику.

"Зростання напруги між Росією, США, Норвегією, Данією і Канадою щодо того, кому належать природні ресурси Арктики переросте у відкрите протистояння. Танення криги на Північному Полюсі робить регіон комерційно привабливішим", - йдеться в статті.

Також видання прогнозує розв'язання воєн на Близькому Сході. Зокрема, конфлікт може виникнути в Ізраїлі, де палестинці влаштовують повстання, вимагаючи незалежності своєї держави. Конфлікт може спалахнути в Саудівській Аравії після смерті короля Абдали, якому вже 90 років. Також загрозу становить "Ісламська держава Іраку і Леванту", терористи якої поширюються в регіоні.

Зараз ви читаєте новину «У 2015 році Росія піде наступом на Україну - Bloоmberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути