Ексклюзиви
понеділок, 20 квітня 2015 11:03

Тюрма за проплачені масовки, затягування пасків для депутатів та урядовців - найцікавіші законопроекти

Тюрма за проплачені масовки, затягування пасків для депутатів та урядовців - найцікавіші законопроекти
unian.net

Протягом минулого тижня у Верховній Раді зареєстрували 43 законопроекти.

Карати за підкуп учасників політичних мітингів пропонує народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко. У відповідному законопроекті за № 2651 передбачається запровадити кримінальну відповідальність за пропозицію, обіцянку або надання особі неправомірної вигоди за її участь у масовому заході громадсько-політичного характеру (мітингу, поході, демонстрації, пікетуванні, зборах). За пропозицію підкупу депутат пропонує карати штрафом до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. За повторні такі дії в документі передбачається покарання від 2 до 7 років тюрми. А за вищевказані дії, "що призвели до порушення чи зупинення роботи органів державної влади та місцевого самоврядування, або вчинені організованою групою" - від 3 до 8 років ув'язнення.

"Під неправомірною вигодою пропонується розуміти кошти чи інше майно, переваги, пільги, послуги або нематеріальні активи,  вартість яких перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати, які пропонують, обіцяють, надають чи одержують без законних на те підстав. Мінімальний розмір вартості предмету підкупу визначений задля того, щоб під підкуп учасника масового заходу громадсько-політичного характеру не підпадала роздача прапорців, газет, іншої продукції політичних партій та громадських рухів тощо", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту про внесення доповнення до Кримінального кодексу України. Проект закону не передбачає жодної юридичної відповідальності для учасників мітингів, а лише покарання осіб, які влаштовують проплачений мітинг, демонстрацію чи пікет, в тому числі організаторів таких мітингів.

Обмежити максимальний розмір заробітної плати для народних депутатів пропонують "радикали" Олег Ляшко, Віктор Галасюк та Віктор Вовк. Відповідним законопроектом за № 2647 пропонується викласти у новій редакції Закон України "Про статус народного депутата України" та обмежити депутатам до 31 грудня 2015 року максимальний місячний розмір заробітної плати 7 розмірами мінімальної заробітної плати (9 тисяч 646 гривень - ред.) , а також до кінця цього року призупинити надбавки до посадового окладу. 

Водночас нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Каплін у своєму законопроекті за № 2646 пропонує на період проведення АТО обмежити максимальний місячний розмір заробітної плати депутатів та членів уряду  3-ма розмірами мінімальної заробітної плати. Тобто, місячний розмір зарплати парламентарів та членів Кабінету Міністрів України має не перевищувати 3654 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Тюрма за проплачені масовки, затягування пасків для депутатів та урядовців - найцікавіші законопроекти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути