Ексклюзиви
четвер, 18 вересня 2014 15:02

Тягнибок закликав надати громадянам право відкликати чиновників

Тягнибок закликав надати громадянам право відкликати чиновників

Люстрація в Україні не має обмежуватися ухваленням Верховною Радою закону "Про очищення влади" і усуненням старих чиновників. Про це заявив лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок.

 "Цей закон був потрібен, аби більше не допустити до влади соратників Януковича, комуністів, КДБ-стів, корупціонерів і всіх, хто заплямував себе антинародними діями і рішеннями. Проте люстрація не повинна на цьому закінчуватися. Вона має носити постійний характер, щоби всі, хто потрапляє у владу, розуміли, що за кожним їхнім кроком будуть слідкувати громадяни України", - заявив Тягнибок.

 Він повідомив, що ВО "Свобода" пропонує надати громадянам України право відкликати чиновників будь-якого рівня.

 "Українці повинні отримати право у будь-який момент відкликати депутатів, суддів, правоохоронців та інших чиновників різних рівнів шляхом референдуму. Лише тоді, коли можновладці будуть усвідомлювати, що за свої незаконні дії вони можуть дуже швидко позбутися влади і навіть нести кримінальну відповідальність, вони будуть працювати на державу і народ, а не на власну кишеню", - відзначив лідер націоналістів.

 Нагадаємо, що 16 вересня після декількох невдалих спроб був ухвалений в другому читанні і в цілому люстраційний закон "Про очищення влади". Законопроект зібрав 231 депутатський голос. Єдиною парламентською фракцією, що в повному складі проголосувала за цей законопроект, була фракція ВО "Свобода".

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок закликав надати громадянам право відкликати чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути