Ексклюзиви
понеділок, 07 червня 2010 17:07

Тулуб розгнівався на ресторан у Черкасах через Симоненка

Тулуб розгнівався на ресторан у Черкасах через Симоненка

Голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб розпорядився розібратися з власником ресторану "Ботічеллі", який розмістив свою літню терасу на тротуарі впритул до меморіальної дошки поету Василю Симоненку. Про це він повідомив на брифінгу.

"Я був свідком, як у нас у місті відносяться до культурної спадщини, коли зайшов у редакцію газети "Черкаський край" і побачив, як меморіальну дошку Василя Симоненка, яку з такими потугами відкрили, закрили прибудовою до ресторану. Так відноситися до цього приміщення не можна, - сказав Тулуб.

Будинок по вулиці Хрещатик, 251 належить до історико-архітектурних пам"яток Черкас.

Владислав Городецький спроектував його для першого Громадського банку. Нещодавно фасад будівлі прикрасили барельєфом Василя Симоненка. Там він працював журналістом газети "Черкаська правда".

"Якщо ти такий політик, то чого ж ти лізеш своїм бізнесом на меморіальну дошку, чого ти лізеш на тротуар. Мені з такими людьми не по одній дорозі. Ми будемо це питання вирішувати", - сказав він.

Подейкують, що ресторан "Ботічеллі" належить колишньому головному податківцю області Юрієві Ткаченку.

Його Сергій Тулуб звільнив минулого місяця. Директор закладу Тетяна Ярова каже, що має на розміщення ресторану в історичній будівлі та тераси всі необхідні дозволи. Їм також дозволили перепланувати приміщення, зробити ще один вхід. Натомість, ресторан "Боттічеллі" подбав про освітлення вулиці та парковку через дорогу.

Справа вже набула розголосу. Нещодавно звернення до Генеральної прокуратури з проханням з"ясувати законність відкриття ресторану направив нардеп Микола Томенко.

Власники ресторану орендували будівлю на три роки. Дозвіл на роботу літнього майданчика діятиме до 31 жовтня.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тулуб розгнівався на ресторан у Черкасах через Симоненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути