Ексклюзиви
понеділок, 24 листопада 2014 16:35

Треба зачекати, поки Росія одумається - експерт

Треба зачекати, поки Росія одумається - експерт
Фото: antikor.com.ua

Пропозиція західної преси про те, що Європі та Україні необхідно спробувати укласти угоду з Росією, є ілюзією. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"Уже ж підписали угоду в Мінську. Але Росія її не виконує. Просто на Заході дуже багато людей, які бояться жорсткого конфлікту. Вони не хочуть переходити до режиму холодної війни, тому що зараз почуваються затишно. Забули, що свобода - це така річ, яка вимагає пильності. Там мають зрозуміти, що є та будуть такі країни, які не хочуть жити цивілізовано, з якими треба бути готовими до "гарячої" війни", - зазначив він.

За словами Палія, Заходу треба повернутися до тієї політики, яку проводили 40-й президент Америки Рональд Рейган та колишній прем'єр Великобританії Маргарет Тетчер. "Йдеться про політику гідності. Вона була успішною. Нам треба стримувати Росію. Потрібно не просто зберігати сили, а й нарощувати їх. Маємо почекати, коли вона одумається. Якщо питання поставити жорстко, то очікування буде недовгим", - пояснив експерт.

Говорячи про намір Литви підтримувати Україну, він зауважив, що президент Даля Грібаускайте говорить від імені Заходу. "Литва - частина Євросоюзу та НАТО. Навряд чи вона робить це з власної ініціативи. Це маленька та горда країна, яка показує іншим членам ЄС, що нічого боятися. Бо якщо це робити, то все життя ходитимеш заляканим", - додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Треба зачекати, поки Росія одумається - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути