середа, 24 травня 2023 20:19

Токаєв зробив заяву про проблеми, які створили Путін і Лукашенко

Токаєв зробив заяву про проблеми, які створили Путін і Лукашенко
На форумі самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко і президент Росії Володимир Путін на словах про ядерну зброю почали посміхатися і переглядатися. Фото: скріншот з відео

Росія і Білорусь, які створюють так звану Союзну державу з єдиним політичним, військовим, економічним простором і однією ядерною зброєю на двох, становлять певну проблему для інших держав Євразійського економічного союзу.

Про це на пленарному засіданні другого Євразійського економічного форуму 24 травня заявив президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, передає РИА Новости.

"У нас є в ЄАЕС союзна держава. Тобто у світовій політичній історії створено унікальний прецедент або феномен. Створення держави за формулою "дві країни − одна держава" з єдиним політичним, юридичним, військовим, економічним, валютним, культурним, гуманітарним простором, з єдиним союзним урядом, з єдиним союзним парламентом. І навіть ядерна зброя одна на двох зараз", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вмирати я не збираюся": Лукашенко зробив заяву про свою хворобу

Водночас він наголосив, що є й інший рівень інтеграції, представлений Казахстаном, Киргизстаном, Вірменією.

"І з цією реальністю нам потрібно рахуватися. Як ми будемо працювати в цих умовах − це питання концептуальне. Думаю, нам потрібно і на цьому економічному форумі обговорити цю проблему", – сказав Токаєв.

На форумі самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко і президент Росії Володимир Путін на словах про ядерну зброю почали посміхатися і переглядатися.

Потім Путін щось сказав Лукашенку, той посміхнувся і обидва політики потиснули один одному руки.

Глобальна система з контролю за озброєннями знаходиться під загрозою краху через дії Росії і Китаю.

Захід повинен заново домовитися з противниками про контроль над ядерною зброєю. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на конференції, присвяченій саме цій тематиці, пише Politico.

Зараз ви читаєте новину «Токаєв зробив заяву про проблеми, які створили Путін і Лукашенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути