Ексклюзиви
понеділок, 10 лютого 2014 21:16

Тимошенко вигідна жорстка президентська республіка - політолог

Тимошенко вигідна жорстка президентська республіка - політолог

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко грає свою гру, оскільки дбає про своє повернення і політичне майбутнє. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Андрій Золотарьов, коментуючи лист Тимошенко з вимогами до лідера "Батьківщини" Арсенія Яценюка.

Він зазначив, що вимоги Тимошенко вразили багатьох членів партії.

"Це був неочікуваний крок. Хоча з точки політичної позиції Тимошенко - це стовідсотково логічно. Тимошенко думає про повернення у велику політику. Вона дбає про своє майбутнє і про повернення. Тому Тимошенко грає свою гру. Їй потрібна "Батьківщина" авторитарна, щоб вона всім керувала. Для неї краще буде, якщо це буде жорстка президентська республіка", - розповів він.

Експерт зауважив, що за зміни влади складно передбачити політичне майбутнє Тимошенко.

"Якщо дійсно у Мюнхені домовились щодо лобіювання політичного дуету, як Кличко - майбутній президент, а Порошенко - це прем'єр з розширеними повноваженнями. То цей сценарій залишає за своїми рамками не лише Януковича, але й Тимошенко. Незважаючи на те, що її, можливо, під тиском Європи випустять з в'язниці, складно вгадати її політичне майбутнє. Тому що буде повне переформатування політичного поля країни. Сформується нова більшість, буде перехід до парламентсько-президентської моделі. Головне, що повноваження президента будуть суто представницькими", - розповів політолог.

"Гадаю, Тимошенко зрозуміла, що ця угода знімає на певний час гостроту складності ситуації, але не вирішує всіх проблем. Вона добре розуміє, що ситуація може скластися таким чином, що буде ремейк Майдану, але скоріше під соціальними гаслами", - розповів Золотарьов.

Нагадаємо, екс-прем'єр Тимошенко вимагає від Яценюка не повертати Конституцію 2004-го року. Також — припинити переговори з Януковичем, не брати участі в переформатуванні уряду та готуватися до дострокових президентських виборів. Такий лист зачитав на засіданні фракції її захисник Сергій Власенко. Про це написав у соцмережі "Фейсбук" позафракційний народний депутат Віктор Балога. Журналіст Мустафа Найєм теж підтвердив, що його читали на власній сторінці в інтернеті.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко вигідна жорстка президентська республіка - політолог ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути