вівторок, 05 серпня 2014 17:26

Тігіпко назвав п'ять головних завдань
8

5 серпня пройшов перший Національний з'їзд оновленої "Сильної України" у столичному спортивному комплексі "Олімпійський". Приїхали 224 делегати.

"Сильна Україна" повинна стати партією нового типу, побудованою на принципах децентралізації і демократичного устрою. Партією патріотичною, але не націоналістичною", - розповідає Сергій Тігіпко.

Делегати переобирають його головою партії. "За" голосують 223, один утримався. Після цього Тігіпко виходить на сцену. Називає п'ять основних завдань, які стоять перед партією:

1. Об'єднати країну.

"За словами президента, війна обходиться країні в 70 мільйонів гривень щодня. Це тільки прямі витрати бюджету. Хто платить за війну? Відповідь невтішна - за неї платять громадяни України. Причому платять як мінімум тричі: скороченням соціальних стандартів, підвищенням податків, подорожчанням комунальних послуг. Заморожені усі пенсії, соціальні стандарти, які залежать від мінімальної заробітної плати, від прожиткового мінімуму. Українці, до кінця року, стануть бідніше на 30-40 відсотків".

2. Підтримати професійну армію.

"Був час, коли ситуацію можна було вирішити виключно шляхом переговорів. У березні і квітні проти України на Донбасі виступали сотні людей, а не тисячі. 90 відсотків населення підтримувало єдність і цілісність країни. Тоді влада проігнорувала цю можливість. Сьогодні такого варіанту, на жаль, у нас немає. Терористи і їх посібники пройшли точку неповернення. Якщо ми не підтримаємо професійну українську армію, то зараза тероризму розповзеться на Харків, Дніпропетровськ, Одесу, Херсон, Миколаїв і далі по країні. Страждати будуть, знову ж таки, мирні люди".

3. Захистити мирне населення.

"Ключове питання - питання війни і миру. Відповіді на нього чекає вся країна. Ні президент, ні уряд цю відповідь знайти поки не змогли чи не захотіли. Насамперед, ми повинні визнати, що йде справжня війна з танками, літаками, тяжким озброєнням. Ми не можемо визнати її війною з юридичної точки зору. Не можемо ввести воєнний стан. Це загрожує Україні серйозними ризиками дипломатичного і фінансового характеру. Але ми повинні розуміти, що в нас йде справжня війна. В ній гинуть наші громадяни, солдати, офіцери. Кожен день війни -це постріл у спину України. Кожен загиблий - це удар по її майбутньому. Ми - європейська країна і людські життя мають бути для нас найвищої цінністю. Тому ми зобов'язані завершити війну якомога швидше".

4. Шукати мирне вирішення війни на Донбасі.

"Треба вести переговори. Кожну можливість, навіть незначну, використовувати для відновлення переговорного процесу. Для агресора головне територія, геополітичні амбіції. Для нас головне - це життя людей. Тому ми зацікавлені у переговорах більше за інших. Усі ми розуміємо, що за дестабілізацією ситуації на Сході стоїть Росія. Треба шукати вихід на переговори з нею через наших європейських партнерів, з допомогою методів суспільної демократії, міжнародних структур. Подобається нам це чи ні, але мусимо визнати: без Росії ситуація не може бути вирішена. Перемога військової операції не буде означати перемогу у війні. Задача не в тому, що виграти війну, задача в тому, щоб виграти мир".

5. Підняти економіку.

"Треба пам'ятати уроки історії. Війну виграє той, хто економічно сильний. Якщо ми програємо економічно, знищимо потенціал країни, то ми програємо все. Ми повинні в найкоротші терміни підвищити інвестиційний клімат в країні. Сьогодні, коли війна йде у двох областях, інвестицій майже немає. Більше того, за перші п'ять місяців 2014 року на Кіпр пішло з України близько шести мільярдів доларів. І роблять це українці, які патріотично налаштовані і готові інвестувати, але вони бачать, що відбувається у державному апараті".
Після виступу Тігіпка на сцену виходить нардеп Світлана Фабрикант. Пропонує делегатам перейменувати "Сильну Україну" на "Партію Сергія Тігіпка "Сильна Україна". Усі погоджуються. О 12.00 з'їзд завершується.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко назвав п'ять головних завдань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути