пʼятниця, 30 січня 2015 15:42

Терористи запропонували свою лінію розподілу - "контактна група" не зустрілася

Переговори учасників контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі не відбулися через відсутність представника Києва.

Про це заявив представник так званої ЛНР на переговорах Владислав Дейнего.

 

"На жаль, не дочекалися української сторони, Україна знову ухиляється від діалогу", - сказав він.

У свою чергу, представник т.зв. ДНР Денис Пушилін заявив, що в результаті дій бойовиків на Донбасі "лінія зіткнення" протиборчих сторін змінилася.

"У результаті дій наших збройних формувань лінія зіткнення суттєво змінилася", - сказав він.

"Готові розмовляти про негайне припинення вогню на фактичній лінії зіткнення, відповідно ми готові говорити про відведення важкої техніки", - запевнив Пушилін.

"Будемо опиратися лише на фактичну лінію", - наголосив він.

Денис Пушилін і Владислав Дайнего прибули в п'ятницю до Мінська, де чекали представників української сторони, передає "Радіо Свобода".

Пушилін повідомив, що вони прибули до Мінська після зустрічі в Донецьку за участю лідерів т.зв. ДНР Олександра Захарченка і т. зв. ЛНР Ігоря Плотницького, а також Віктора Медведчука.

За словами Пушиліна, за підсумками зустрічі в Донецьку вони підготували для переговорів проект нової угоди, яка нібито не суперечить Мінським угодам.

"Далі нам залишається лише чекати української сторони. Вони гранично непередбачувані. І від цього залежатиме, пройдуть переговори, чи ні", - сказав Пушилін.

На запитання, чому не приїхали особисто керівники сепаратистів Плотницький і Захарченко, він відповів, що він із Дейнего є офіційними представниками т. зв. ДНР і ЛНР. "У нас є всі документи і повноваження", - запевнив Пушилін.

Нагадаємо, що українська сторона наполягала на тому, щоб у переговорах брали участь ті, хто ставив підписи під мінськими угодами у вересні 2014 року, - тобто Захарченко і Плотницький. Також українська сторона наполягала на виконанні вересневих домовленостей і була проти їх зміни.

Зараз ви читаєте новину «Терористи запропонували свою лінію розподілу - "контактна група" не зустрілася». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути