четвер, 23 жовтня 2014 09:30

Терорист Стрєлков йде в політику - ЗМІ

Терорист Стрєлков йде в політику - ЗМІ
Фото: "Газета.Ru"

Колишній головком самопроголошеної Донецької народної республіки Ігор Стрєлков, він же Гіркін, і його команда можуть найближчим часом зайнятися публічною політикою.

Про це повідомили відразу два джерела з середовища російських націоналістів, які ведуть переговори з його оточенням, пише "Газета.Ru".

"Стрєлков і його команда розглядають різні варіанти самопозиціювання. Минуло достатньо часу із його відходу з Донбасу і є ризик, що його почнуть забувати. Тепер його оточення зробило новий сайт, а екс-головком оприлюднив відповідь на програму Ходорковського, по суті, свій політичний маніфест. Найближчим часом Стрєлков вийде в публічну політику", - сказав один зі співрозмовників видання.

Він уточнив, що серед націоналістів була ідея залучити екс-головкома до мітингу "Битва за Донбас", а також запропонувати йому очолити "Русский марш за Новороссию" 4 листопада. Однак поки Стрєлков воліє відвідувати інші заходи. Востаннє він був помічений на публіці, коли записувався гімн Новоросії у виконанні Віки Циганової.

"Ми з ним привіталися, потиснули руки. Але для розмови це був невідповідний формат, навколо люди, музика, так що ми так і не поговорили, про його плани нічого не знаю", - каже, в свою чергу, глава "Народного фронту Новоросії" Олег Царьов.

За словами наближеного до Гіркіна блогера Анатолія Несміяна, йдеться не зовсім про політику: "Політика це боротьба за владу, а він (Гіркін, - ред.) категорично відмовляється йти в депутати, боротися за пости. Скоріше, він збирається зайнятися публічної громадською діяльністю".

"Зараз люди, з якими Стрєлков воював в Слов'янську, перебувають з ним в Росії. Вони допомагають Новоросії поставками обмундирування та гуманітарної допомоги, а з іншого боку домовляються з російськими силовиками про взаємодію. Вся команда займається, тим щоб надати свіжий подих Новоросії, "стрілковцям", - розповів координатор "негуманітарної допомоги ДНР" Олександр Жучковський.

Зараз ви читаєте новину «Терорист Стрєлков йде в політику - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути