Ексклюзиви
субота, 23 травня 2015 10:35

"Своїх не кидаємо, Своїх не визнаємо" - російські ЗМІ почали прозрівати

"Своїх не кидаємо, Своїх не визнаємо" - російські ЗМІ почали прозрівати

В російському неопозиційному виданні вперше з'явилась публікація з жорсткою критикою на адресу влади, яка демонструє байдужість до своїх полонених солдатів.

Мова йде зокрема про чинних розвідників ЗС РФ капітана Євгена Єрофеєва та сержанта Олександра Александрова, яких у ході бойового зіткнення під Щастям полонили українські воїни.

Так, матеріал під назвою "Своїх не кидаємо, Своїх не визнаємо" про загублених російських військових зробила російська "Газета.Ру".

"Сьогодні, виходить, вони відчувають лише те, що їх офіційно не визнають. Що вони не офіцери ГРУ, ніяка не армійська еліта, що виконує відповідальне завдання Батьківщини в ім'я високих державних цілей. Тепер вони якась міфічна "народна міліція ЛНР", - пише видання.

Видання наголошує, що за обставин, коли загинула людина, затримані ГРУшники отримають від п'ятнадцати років тюрми за терористичну діяльність.

"Якщо офіцера і сержанта не проміняють, скажімо, на льотчицю Надію Савченко (про яку та ж Україна не тільки не забуває, але зробила її депутатом Ради і народним героєм) або не знайдуть інших способів зам'яти цю історію, буде відкритий судовий процес. Такий судовий процес, на якому російські військові розкажуть, хто і який наказ їм віддавав, може стати для міжнародних спостерігачів доказом участі Росії в конфлікті на Україні. Правда, російська влада, можливо, усвідомлює, що світ і без цього процесу не дуже вірить їхнім заявам про нашу неучасть у цій війні", - наголошує видання.

"Історія Єрофеєва і Александрова показує, наскільки деколи нещира наша влада у своїх велеречивих розмовах про "русскій мір". Про захист прав росіян за межами країни. Про те, що "своїх не кидають". І наскільки, виявляється, далекі наші політичні декларації від реальності", - пише Газета.Ру.

Нагадаємо, 16 травня українські силовики у Щасті захопили у полон двох бійців російського Головного розвідувального управління - Єрофеєва Євгена і Александрова Олександра. 19 травня затриманим українські слідчі оголосили підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т.зв. "ЛНР".

Офіційна Москва не підтвердила, що полонені - це кадрові військові ЗС РФ. Водночас один із затриманих на Луганщині російських спецпризначенців ГРУ Олександр Александров заявив, що Росії не вигідно зізнаватися у присутності армії РФ на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «"Своїх не кидаємо, Своїх не визнаємо" - російські ЗМІ почали прозрівати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути