вівторок, 16 вересня 2014 23:48

Свого часу французи теж критикували де Голля - Кокотюха про закони для Донбасу

Свого часу французи теж критикували де Голля - Кокотюха про закони для Донбасу
lenta-ua.net

Президентським законам про особливий статус Донбасу та амністію сепаратистів не має альтернативи, коли йдеться про тимчасове зупинення війни з Росією.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав письменник Андрій Кокотюха.

Кокотюха нагадав, що свого часу Порошенко обмовився про те, як "зберегти обличчя" президенту Росії Володимиру Путіну. 

"Зараз особливий статус для Донбасу, якого фактично домігся Путін, та відтермінування на рік імлементації однієї з частин Угоди про асоціацію з ЄС і є тим способом, за яким Путін буде зберігати своє обличчя", - сказав письменник.

"Українській  диванній спільноті, яка сидить у мережах, здається ніби то Порошенко втратив своє обличчя. Але якщо посидіти і подумати п'ять хвилин, порахувати до 20-ти, то можна спробувати дати собі відповідь: альтернатива наданню особливого статусу Донбасу - це продовження бойових дій, наступальна операція і вичищення звідти всіх російських військ. Навіть якщо таке бажання є не лише у президента, а у мене чи вас, то наразі для цього просто немає можливості. Тоді збройне протистояння буде тривати і кількість жертв серед мирного населення буде зростати", - зауважив він.

На переконання Кокотюхи, надання особливого статусу для Донбасу на певний період припинить війну, а Україна зможе підвищити за цей час свою обороноздатність.

Однак, на думку письменника зараз рано говорити про реалізацію цього закону.

"Російські війська не виведені з території України і кордон довжиною у 200 кілометрів не закритий. Я не думаю, що за таких умов взагалі можна говорити про якийсь особливий статус для окремих регіонів. Адже рішення лише прийняте. Якщо цей закон вступить в дію тільки після виведення військ, закриття кордону і складення зброї, то я не бачу у цьому нічого страшного. Тим паче, що йдеться про 3 роки", - сказав Кокотюха.

Письменник зазначив, що зараз громадян найбільше обурює те, що потрібно платити Донбасу "данину" і відбудовувати його за рахунок держбюджету, а також питання амністії сепаратистів.

"Ми говоримо про офіційну амністію для сепаратистів, але забуваємо, що ніхто не поніс покарання від лютого 2014 року. Ні Єфремов, ні Царьов, ні Шуфрич, ні Бондаренко жодного покарання не понесли. Добкіна випустили. Отже амністія для окремих груп сепаратистів для мене особисто є знаком рівняння між амністією і Добкіним. Іншими словами, нічого особливого не сталося", - зазначив Кокотюха.

За словами письменника рано критикувати президента за вказані закони.

"Я не порівнюю Порошенка з Шарлем де Голем в жодному випадку. Але свого часу було страшенне обурення французів, коли він почав деколонізацію Франції, відмовлятися від колоній. Тим не менше зараз Франція є тією країною, на яку ми також рівняємося", - зауважив Кокотюха.

Зараз ви читаєте новину «Свого часу французи теж критикували де Голля - Кокотюха про закони для Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути