Ексклюзиви
вівторок, 09 квітня 2013 10:15

"Свобода" може покалічити життя не одній дівчині, заборонивши аборти - нардеп

"Свобода" може покалічити життя не одній дівчині, заборонивши аборти - нардеп
Фото: molbuk.ua

Народний депутат від фракції "Батьківщина" Володимир Яворівський переконаний, що питання заборони аборту може призвести як до позитивних змін — підвищення демографічного показника, так і до негативних — покалічені жіночі долі.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Це питання суспільно-смакове. Є різні люди, які мають різне ставлення до цього питання. З одного боку я розумію "Свободу ", бо вони усвідомлюють, що в країні склалася демографічна криза. Криза й справді серйозна, нас меншає з кожною хвилиною. Тому таку позицію можна й підтримати", - висловив думку народний депутат.

Водночас нардеп наголосив, що така ініціатива може призвести до трагічних випадків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свободівці" пропонують заборонити аборти

"З іншого боку, бувають випадки, коли жінка, чи дівчина просто не може не зробити такий вчинок, не може обійтися без цього, бо інакше все життя її піде під укіс", - додав він.

Нагадаємо, Олександр Сич, Руслан Зелік і Руслан Марцінків - депутати від ВО "Свобода" зареєстрували законопроект, що забороняє аборти та "пропаганду абортів" в Україні.

За словами Сича, з ініціативою заборони абортів виступила громадська організація "Івано-Франківський християнський рух за життя", яку підтримали депутати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українці уражені бацилою терплячості. Показати їм приклад радикальної поведінки мають депутати"

Як свідчить пояснювальна записка, окрім кримінальної відповідальності за сам аборт, автори хочуть ввести адміністративну відповідальність за "пропаганду або заклик до штучного переривання вагітності (аборту)". Також Сич наголосив, що аборт буде легальним тільки в трьох випадках: у разі зґвалтування, у випадку, якщо вагітність загрожує життю жінки або за медичними показниками щодо майбутньої дитини.

Правозахисні організації різко критикують ініціативи депутатів щодо заборони абортів. На їхню думку, заборона абортів не приведе до поліпшення демографічної ситуації в Україні, а тільки піддасть ризику жінок, які потрапили в складну ситуацію.

Як відомо, депутат Партії регіонів Віталій Журавський зареєстрував законопроект щодо відповідальності за незаконне переривання вагітності.

 

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" може покалічити життя не одній дівчині, заборонивши аборти - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

73

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути