Ексклюзиви
субота, 05 березня 2016 16:11

Швидка їхатиме до села не більше 20-ти хвилин - Яценюк

Швидка їхатиме до села не більше 20-ти хвилин - Яценюк
Фото - Денис СКРИЛЬ

Цьогоріч уряд планує впровадити страхову медицину і відкрити в областях надсучасні центри екстреної медичної допомоги. Про це повідомив прем`єр-міністр Арсеній Яценюк під час відвідування новітнього центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в Полтаві.

"Це єдиний такий центр в Україні. В новітньому пункті екстреної меддопомоги пацієнт зможе отримати комплекс послуг - консультації від лікаря по телефону і розшифрування електро-кардіограми прямо з машини швидкої допомоги. Лікар, який знаходиться в пункті, онлайн приймає з карети швидкої кардіограму. І вирішує, чи варто везти пацієнта в медустанову. Також в центрі є інтерактивна карта області, на ній видно місце знаходження кожної карети швидкої. Людям дуже швидко надаватимуть допомогу. Запроваджено часовий норматив приїзду лікарів - до села мають добратися не більше, як за 20 хвилин. Всі ці нововведення в рамках цьогорічного розвитку медицини. Впроваджуватимемо страхове лікування і сучасні диспетчерські центри. Досвід Полтави буде використовуватись в усій країні", - сказав Арсеній Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Швидка їхатиме до села не більше 20-ти хвилин - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути