Ексклюзиви
вівторок, 25 листопада 2014 21:11

Суд взяв під арешт підозрюваного у трагедії ІЛ-76 генерала Назарова

Суд взяв під арешт підозрюваного у трагедії ІЛ-76 генерала Назарова
Віктор Назаров Фото: censor.net.ua

Печерський районний суд Києва взяв під варту заступника начальника Генштабу ЗСУ, заступника керівника АТО Віктора Назарова. Його підозрюють у службовій недбалості, що призвела до трагедії з літаком Іл-76.

Крім того суд визначив заставу у розмірі 365,4 тис. грн . Таке рішення оголосив слідчий суддя В'ячеслав Підпалий, таким чином задовольнивши клопотання прокуратури, передає УНН.

Під час засідання прокурори наголошували, що перебуваючи на волі Назаров може впливати на свідків, спотворювати будь-які речі чи документи, що потрібні для розгляду справи, не з'являтися на допити слідчого.

"Враховуючи наявні ризики... прошу застосувати до Назарова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави", - сказав держобвинувач.

У свою чергу захисники підозрюваного надали свої заперечення на клопотання ГПУ на 108 аркушах.

Зокрема, адвокат Мірошник наголосив, що підозра у службовій недбалості Назарову є необгрунтованою.

"Немає чіткого зв'язку між збитим літаком і моїм підзахисним. Підозра обгрунтовується на показах свідків, які фактично суперечать один одному", - зазначив він.

Докази, на основі яких було оголошено підозру заступнику керівника АТО, не є вагомими. А справу Назарову "шиють білими нитками", додав інший адвокат підозрюваного Світличний.

Нагадаємо, генерал-майору Генерального штабу Збройних сил України Віктору Назарову оголошено підозру у службовій недбалості (ч.3 ст.425 КК України), що призвела до загибелі 49 військовослужбовців ЗСУ під час їхньої передислокації військово-транспортним літаком Іл-76 в Луганськ.

Печерський суд м.Києва мав обрати Віктору Назарову запобіжний захід раніше, проте генералу стало погано і він був госпіталізований. Наразі Віктор Назаров перебуває у палаті "люкс" Головного військового госпіталю.

Як повідомлялося раніше, бійці АТО, які перебувають на лікуванні у госпіталі, заявили про те, що готові заблокувати медзаклад у разі сприяння переховування підозрюваного чиновника Генштабу Віктора Назарова від суду. Підтримку бійцям АТО вже висловив комбат батальйону "Айдар" Сергій Мельничук. За його словами, Назаров симулює хворобу, аби уникнути покарання за загибель військових.

Зараз ви читаєте новину «Суд взяв під арешт підозрюваного у трагедії ІЛ-76 генерала Назарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути