вівторок, 19 травня 2015 15:53

Суд над спецурою РФ доведе, що Росія - сторона конфлікту - політолог

Суд над спецурою РФ доведе, що Росія - сторона конфлікту - політолог
УНІАН

Суд над двома російськими спецпризначенцями, затриманими під Щастям, потрібен для поглиблення санкцій проти Росії.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Петро Олещук.

"Треба відзначити, що затримані військовослужбовці РФ - це найочевидніший та найкращий факт на підтвердження присутності російських військ на Донбасі. По-друге, те, що їх затримали під час бойових операцій на території, яка знаходиться під контролем України і яка визнана під українською юрисдикцією згідно Мінських домовленостей, підтверджує те, що Росія порушує ці домовленості", - зауважив експерт.

За словами Олещука, аби цей факт "перетворився з медійної реальності на факт юридичного характеру" він має бути засвідчений.

"Найкращий засіб - це проведення відповідного судового засідання, на якому будуть розглянуті всі обставини і буде відповідний вирок на підставі прозорого і відкритого суду. У подальшому Україна може звернутися до підписантів Мінських домовленостей, до країн, які виступили гарантами їх виконання, що Росія є стороною конфлікту. І відповідно домагатися від цих країн виконання їх обіцянок щодо поглиблення санкцій проти Росії та надання Україні більш дієвої підтримки, зокрема озброєння", - пояснив експерт.

За словами політолога, такий алгоритм дій буде "найбільш продуктивним".

Нагадаємо, що 16 травня сили АТО взяли у полон у Луганській області двох російських військовослужбовців - Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва.

18 травня голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що затримані будуть притягнуті до кримінальної відповідальності за участь у терористичній організації.

Зараз ви читаєте новину «Суд над спецурою РФ доведе, що Росія - сторона конфлікту - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути