вівторок, 28 липня 2015 15:24

Суд над Кернесом перенесли на 26 серпня

Суд над Кернесом перенесли на 26 серпня

Суд у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса перенесений на 26 серпня на 10:30.

Cудья Андрій Антонов таким чином задовольнив прохання адвокатів підсудного, які стверджували, що Кернес за станом здоров'я не може перебувати на засіданні більше 2-х годин, зокрема, негативно позначається велика кількість людей в невеликому приміщенні із закритими вікнами, погрози, що лунають з боку мітингувальників, відсутність туалету, обладнаного для людей з обмеженими можливостями.

Крім того, активісти, які зібралися на мітинг перед будівлею суду, намагалися прорватися всередину, знісши частину металевих огорож. Правопорядок охоронялb кілька десятків міліціонерів, а також представники громадських формувань.

Як повідомлялося, 26 березня Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Кернеса і двох його охоронців.

Невідомі 25 січня 2014 напали на учасників ходи на підтримку євромайдан в Харкові. Того ж дня депутат Харківської облради Іван Варченко (ВО "Батьківщина") заявив про викрадення двох активістів Євромайдану - Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів" друзів Кернеса "біля готелю "Національ". Пізніше відділ зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

31 березня стало відомо, що підготовче засідання по справі Кернеса в Дзержинському райсуді Харкова перенесено на 7 квітня у зв'язку з неявкою потерпілих. Пізніше в той же день Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ вирішив продовжити розгляд справи про перенесення судового розгляду справи Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова на 2 квітня. Це було зроблено для того, щоб сторона обвинувачення надала більш повний доказ проживання постраждалих у Солом'янському районі Києва, а захист підготував свої заперечення з цього приводу.

2 квітня ВССУ оголосив резолютивну частину ухвали про перенесення розгляду справи Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.

Зараз ви читаєте новину «Суд над Кернесом перенесли на 26 серпня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути