Ексклюзиви
вівторок, 23 серпня 2016 21:40

Стало відомо, коли українцям чекати на безвізовий режим з Євросоюзом

Стало відомо, коли українцям чекати на безвізовий режим з Євросоюзом
Іванна Климпуш-Цинцадзе/Gazeta.ua

Українці зможуть їздити в Європу без віз уже восени. До жовтня Рада ЄС ймовірно має прийняти таке рішення. Про це Gazeta.ua сказала віце-прем'єр міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Процес затримався у червні. Через міграційну кризу. Країни ЄС були стурбовані хвилями міграції біженців. Тому це не стосувалося ситуації в Україні. Такі заходи були щодо всіх держав, які не мають безвізового режиму. Та ж Грузія, Албанія", - говорить віце-прем'єр.

Безвізовий режим варто чекати на осінь, зі слів Климпуш-Цинцадзе.

"Це питання місяця-півтора. Не хочу ставити якісь рамки. Не знаю коли буде призначене засідання Ради ЄС по розгляду нашого питання. Тому поки конкретики в датах немає. Але я переконана – на цю осінь маємо всі підстави розраховувати на виконання нашими західними партнерами своїх зобов'язань. Рішення має прийняти Європейський парламент. Там зараз канікули. Вони тривають шість тижнів. Треба підтримка більшості країн – дві третини населення Євросоюзу. Ми виконали всі зобов'язання. Тому розраховуємо на позитивне рішення".

Зрив запуску електронного декларування не вплине на погодження безвізового режиму, вважає віце-прем'єр.
"Посли Євросоюзу вважають, що необхідно обов'язково сертифікувати систему е-декларування. Термін виконання нами цього завдання – серпень 2016 року. Не йшлося ні про 1, 10 чи 15 серпня. Ми собі ставили таку внутрішню задачу. Маємо ще можливість виконати всі зобов'язання. Навіть якщо це буде в кінці серпня", - каже Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Більше читайте згодом в інтерв'ю Іванни Климпуш-Цинцадзе для Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли українцям чекати на безвізовий режим з Євросоюзом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути